• Mandy van Diën
  • Mandy van Diën
  • Mandy van Diën
  • Mandy van Diën
  • Mandy van Diën
  • Mandy van Diën
  • Mandy van Diën

YouTube-sterrenteam pakt zege in Culemborg

CULEMBORG Woensdagavond 19 juni was het hoofdveld van CVV Vriendenschaar in Culemborg het toneel van een voetbalwedstrijd waarbij een team van Culemborgse prominenten het opnam tegen de 'celebrities' van Creators FC. In het kader van het goede doel, Stichting Hartbeat, gingen zij in een vriendschappelijk duel de strijd aan, waarbij het sterrenteam de zege pakte: de Culemborgers werden met 5-2 geklopt. 

door Mandy van Diën

Het weer leek even roet in het eten te gooien bij aanvang van de wedstrijd. Het hemelwater kwam met bakken uit de lucht en werd vergezeld door onweer. Nadat de start een half uur was uitgesteld, werd om 20.00 uur toch de aftrap genomen met de hoop dat het op zou klaren.

De natuur hield de bezoekers niet tegen. Honderden toeschouwers bezetten de tribune en de boarding rondom het veld om een glimp op te vangen van hun YouTube-sensatie. Daarbij werden ze getrakteerd op een fanatiek stukje voetbal. In de eerste helft wisten de prominenten druk uit te oefenen op presentatietalent Noah de Zeeuw waardoor het thuisteam op 1-0 voorsprong kwam. Dit wisten zij lang vol te houden. Maar de Creators vochten in de tweede helft hard terug, pakten in korte tijd een ruime voorsprong en stapten uiteindelijk als winnaars van het veld af.

STICHTING HEARTBEAT Het doel van deze avond was om geld op te halen voor Stichting Heartbeat. Deze organisatie biedt gezinnen met jonge hartpatiënten plezier en ontspanning door vakanties met zorg en eendaagse activiteiten te organiseren. Een mooi bedrag van €6.000 kon worden overhandigd. De volledige opbrengst van de kaartverkoop van de wedstrijd gaat rechtstreeks naar de stichting.

CREATORS FC Creators FC is een Nederlandse amateurclub die sinds 2016 bestaansrecht heeft. Het team bestaat uit bekende YouTubers en is ontstaan toen een "Goochelen doe je zo"-influencer ontdekte dat zijn netwerk van collega's een gemene deler had, namelijk liefde voor voetbal. Hun bekendheid en het spel zorgen dat zij hun wedstrijden kunnen spelen in een ambiance waarbij zij worden onthaald als ware profs. In Culemborg was dit niet anders. Social Media-sensatie Fabiola was aanwezig voor de mentale support. Bij het eindsignaal van eredivisiescheidsrechter Jeroen Manschot stormden het jonge publiek het veld op om selfies en handtekeningen te verzamelen van hun online helden.