• Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland verzorgt zelfstandig revalidatie

TIEL Ziekenhuis Rivierenland biedt vanaf 1 januari 2018 de poliklinische revalidatiebehandelingen zelfstandig aan. Tot nu toe gebeurde dat in goede samenwerking met de Sint Maartenskliniek.

De revalidatiebehandelingen en de medische en paramedische indicering, behandeling en begeleiding veranderen niet. Daarmee kan zorg worden geboden die beter overeenkomt met de grote vraag uit het rivierengebied.

Dat is mede een gevolg van de rechtstreekse afspraken die het ziekenhuis heeft gemaakt met de zorgverzekeraars voor komend jaar. De poliklinische revalidatiebehandelingen zitten in alle contracten. De verzekeraars spreken daarmee vertrouwen uit in het Tielse ziekenhuis, en dat wordt zeer gewaardeerd door Raad van Bestuur en medewerkers.

Verder is het ook organisatorisch: de Sint Maartenskliniek gaat zich meer richten op complexere, klinische en specialistische revalidatie zoals loopexpertise en dwarslaesierevalidatie. Zijn die trajecten nodig, dan wordt als altijd samengewerkt en verwezen naar de Sint Maartenskliniek of een ander specialistische behandelcentrum.

Voor de huisartsen verandert er niets: ze kunnen op de voor hen vertrouwde manier verwijzen naar de Paramedische Dienst en revalidatie in het ziekenhuis.