• BDU Media

Zondag komt de Sint aan in Culemborg!

CULEMBORG Het is weer bijna zover. Sinterklaas komt bijna aan in ons land en ook in de gemeente Culemborg is het feest. 

Sinterklaas was de laatste dagen alweer een klein beetje nerveus. De Pieten moesten zelfs voorslapen, want over enkele dagen wachtte de vaartocht naar Nederland. Ook Culemborg wordt natuurlijk aangedaan, en het is hier dit jaar extra feestelijk. Culemborg bestaat namelijk 700 jaar, dat heeft iedereen wel gemerkt!

Sinterklaas is natuurlijk al redelijk op leeftijd, maar hij kan zich nog wel wat herinneren uit die tijd zegt hij… Zou het écht?! Was hij toen ook al eens in Culemborg geweest? Wie weet!

Hoe dan ook, Sinterklaas en zijn Pieten zijn al druk bezig met alle voorbereidingen voor de reis naar Nederland. Koffers worden gepakt, heel veel cadeautjes moeten er mee en ze moeten natuurlijk goed uitgerust zijn want hij komt, hij komt... op zondag(!) 18 november om 14.00 uur aan in de Haven van Culemborg, vergezeld door een groot aantal Pieten. Op de boot zitten niet alleen gewone Pieten, maar er is ook een compleet Pietenorkest.

In de Haven zal PraatjesPiet de kinderen vermaken met… praatjes! Burgemeester Gerdo van Grootheest is ook in de Haven zijn om Sinterklaas welkom te heten in Culemborg.

Sinterklaas gaat vanaf de haven richting de Markt. Op de Markt spreekt Sinterklaas alle kinderen toe. Daarna zullen er heel veel leuke activiteiten op de Markt zijn. Zowel voor kinderen als voor de ouders, opa's en oma's enzovoort.

Wat staat er voor de Sint nog meer op het programma in Culemborg?

Zaterdag 1 december bezoekt hij de winkelcentra. In de morgen komen Sinterklaas en zijn Pieten langs in Winkelcentrum Chopinplein. Daar zullen diverse activiteiten zijn waar je aan deel kunt nemen of lekker naar kunt kijken. 

In de middag brengen Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek aan Winkelcentrum Parijsch. Ook daar zijn allerlei leuke activiteiten.

Op donderdag 6 december verlaat de Sint Culemborg weer.  Samen met de muziek van het Orkest van de Ferry Stars zal de uittocht plaatsvinden. Sinterklaas en zijn Pieten vertrekken vanaf de Markt in Culemborg naar de haven. Daar stappen Sinterklaas en zijn gevolg op de boot om terug te varen naar Spanje. De kinderen kunnen dan achter de stoet aanlopen met lampions diee door de organisatie beschikbaar worden gesteld.