Zonneauto Nuna inspireert leerlingen ORS Lek en Linge

CULEMBORG De zevenvoudig wereldkampioen zonneracen, het Nuon Solar Team, komt woensdag 29 juni met zijn zonneauto op bezoek in Culemborg. Het team van de TU Delft geeft dan een presentatie aan de vierde- en vijfdeklassers van het ORS Lek en Linge. Met dit bezoek wil het Nuon Solar Team de scholieren laten zien wat er allemaal mogelijk is met een technische opleiding.

Bo Salet (23), technisch manager van het Nuon Solar Team heeft zelf ook op het ORS Lek en Linge gezeten. Dit is de plek waar hij geïnspireerd raakte om iets met techniek te gaan doen. De van oorsprong uit Geldermalse afkomstige Salet is na zijn middelbare school naar Delft verhuisd om daar werktuigbouwkunde te

studeren. In het laatste jaar van zijn Bachelor voegde hij zich bij het Nuon Solar Team om mee te bouwen aan zonne-auto Nuna 8s. Dit jaar zetten hij en zijn team alles op alles om de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika te winnen.

De ultieme gadget

Op het ORS Lek en Linge geeft Bo samen met zijn team een presentatie over zonnewagen Nuna 8s. Het team legt onder andere uit hoe de bouw in zijn werk is gegaan en hoe hun verschillende studierichtingen aan de TU Delft daaraan hebben bijgedragen. De leerlingen krijgen na de presentatie de kans om de zonneauto van dichtbij te bekijken. Ook is er de mogelijkheid om uitgebreid vragen te stellen aan hun oud-schoolgenoot. ,,Technische snufjes heb ik altijd al fantastisch gevonden. Een auto die oneindig ver op de zon kan rijden is natuurlijk de ultieme gadget", vertelt Salet. ,,Ik hoop dat ik de leerlingen kan laten zien dat techniek niet suf is, maar dat je er ook zulke vette dingen mee kunt maken."