• Ziekenhuis Rivierenland

Vrijwilligers gezocht voor aanmeldzuil Barbarapolikliniek

CULEMBORG Op 11 oktober komt er een aanmeldzuil te staan in de Barbarapolikliniek in Culemborg. Patiënten kunnen zich daar met hun identiteitsbewijs aanmelden voor hun afspraak. Het ziekenhuis zoekt nog een aantal vrijwilligers die patiënten willen helpen bij deze nieuwe manier van aanmelden.

Het gaat om een vrijwilligerstaak van 3 maanden, voor 3 uur of meer per week. Het is bij uitstek een taak voor mensen die het leuk vinden om op een gastvrije manier contact te leggen met de patiënten van het ziekenhuis. Zo maken ze de gang naar het ziekenhuis wat minder spannend.

PERSOONLIJK CONTACT Voor het aanmelden bij de zuil heeft de patiënt een ID-kaart, paspoort of rijbewijs nodig. Het aanmelden is een kwestie van scannen: de aanmeldzuil 'leest' het identiteitsbewijs en print een ticket. Daarop staan de afspraken voor die dag vermeld. Het scherm van de aanmeldzuil is op zich duidelijk en gemakkelijk te bedienen. Maar de ervaring in andere ziekenhuizen leert dat mensen het prettig vinden als er iemand in de buurt is die kan helpen. De vrijwilliger geeft uitleg en neemt daarbij de privacy van de patiënt in acht.

Na de drie maanden is verlenging mogelijk als vrijwilliger, bij de aanmeldzuil of voor een andere taak als vrijwilliger in het ziekenhuis in Culemborg of Tiel. Vrijwilligers krijgen vooraf een training en worden geregistreerd vrijwilliger in het ziekenhuis. Meer informatie bij Paul Klaver, coördinator vrijwilligers op 06-43040895 of e-mail paul.klaver@zrt.nl.