• Redichemse Waarde
  • Redichemse Waarde
  • Redichemse Waarde

Zwerfafval opruimen in Redichemse én Lazaruswaard

CULEMBORG Zondag 18 maart wordt van 10.00 - 12.00 uur zwerfafval opgeruimd in de Redichemse én Lazaruswaard. Door het hoge water van deze winter is er heel veel vuil in de uiterwaarden terecht gekomen. In een actie willen Burgerinitiatief Redichemse Waarde en Partij voor de Dieren (Werkgroep Culemborg) dat weghalen voor de planten weer gaan groeien. Iedereen is welkom. De gemeente Culemborg stelt knijpers, handschoenen en vuilniszakken ter beschikking. Het verzamelde afval wordt maandagochtend afgevoerd.

,,Samen laten we zo zien dat we écht iets voor elkaar kunnen krijgen. Fijn als de uiterwaarden voor de lente weer schoon zijn!", aldus de organisatie.

Start en eindpunt: BB De Appelgaard, Beusichemsedijk 12, 4101 NV Culemborg (via de Achterweg). Men wordt hier opgewacht door begeleiders. Na de wandeling kan men hier nog gezellig napraten en zelf meegenomen broodjes en drinken nuttigen. Er is dan nog gelegenheid om rond kijken in de oude hoogstamboomgaard van het buiten van 'De Appelgaard'.

Praktische informatie: Aanmelden graag via de facebookpagina maar niet verplicht. Men kan altijd meedoen. Denk aan stevige wandelschoenen, warme- of regenkleding. Voor meer informatie: Stefan Claessens (06-45104911). Informatie over het gebied: https://www.facebook.com/Redichemse.Waard/. Informatie over andere zwerfafval acties: https://www.facebook.com/groups/schoon.culemborg/.