• Fouad Sidali, wethouder sociaal domein van de gemeente Culemborg.

    PvdA Culemborg
  • PvdA Culemborg

PvdA Culemborg kiest Fouad Sidali als lijsttrekker

CULEMBORG De ledenvergadering van PvdA afdeling Culemborg heeft Fouad Sidali gekozen als lijsttrekker van PvdA Culemborg voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Fouad Sidali (51 jaar) is sinds 2014 in Culemborg wethouder voor de PvdA. Sidali heeft de afgelopen jaren met vele anderen gewerkt aan Culemborg en vindt het een eer dat zijn partij hem het vertrouwen geeft om daarmee verder te gaan. Op de lijst van PvdA Culemborg staan de huidige steunfractieleden Tom de Visser en Yassin Dagdag op plek 2 en 3, gevolgd door Sem Krepel, Sietske van Viersen en Diederik Jansen .

Eric de Rijk, voorzitter van PvdA Culemborg ziet in Fouad Sidali een sociaal democraat in hart en nieren. De ledenvergadering van PvdA Culemborg heeft ook het verkiezingsprogramma, met als titel 'Thuis in Culemborg' vastgesteld. Eric de Rijk zegt: ,,Wij zijn trots op de lijst en hebben veel vertrouwen in de nieuwe kandidaat-raadsleden. Met deze fantastische lijst kandidaten en een betrokken en evenwichtig programma willen we ons de komende jaren inzetten voor een Culemborg waar iedereen zich thuis kan voelen. Met raadsleden Marinka Mulder, Halim el Madkouri en Wilma Dehing en de steunfactieleden heeft Fouad bergen werk verzet voor de stad." Mulder en El Madkouri hebben aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen met het raadswerk. Fractievoorzitter Marinka Mulder geeft aan zeer blij te zijn dat Sidali de fakkel overneemt: "Fouad is goud voor Culemborg."

Sidali is sinds december 2014 wethouder Jeugd(zorg), Coördinatie in het Sociaal Domein, Welzijn, Inburgering & integratie, Vluchtelingenwerk, Volksgezondheid en Sport. Fouad is 51 jaar geleden geboren in Noord-Marokko. Op 3-jarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar Nederland. Hij studeerde journalistiek in Utrecht. Hij werkte voor het NOS Journaal en als verslaggever van het SBS programma Hart van Nederland. Daarnaast was hij voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders en directeur van een organisatie die met de politie werkt aan veiligheid in steden.

Fouad Sidali geeft aan dat hij ontzettend veel zin heeft om zich de komende jaren keihard in te zetten voor de mooie stad Culemborg, een stad waar hij zich al snel thuis is gaan voelen. Zo thuis dat hij op zeer korte termijn met zijn gezin van zijn huidige woonplaats Hoofddorp naar Culemborg verhuist.

Hij geeft aan, dat hij wil doorgaan met waar hij de afgelopen jaar aan heeft gewerkt: ,,Dankzij onze deelname aan het gemeentebestuur, hebben we de afgelopen jaren een fors deel van plannen gerealiseerd. Niet alleen wij zijn daar blij mee: ook onze inwoners geven de stad een goed cijfer. Culemborg is een stad waar omgekeken wordt naar kwetsbare stadsgenoten. Voor de komende jaren gaan we armoede actief bestrijden. Ook letten we op de gezondheid van mensen, vooral van ouderen en (chronisch) zieken, samen met de mantelzorgers die voor hen zorgen. We zijn trots op het goede werk van onze sociale wijkteams. Daarnaast hebben we in het gemeentebestuur de decentralisatie van het sociaal domein in goede banen geleid. En niet op de laatste plaatst, we zijn er ontzettend trots op dat we een kinderburgemeester hebben."