Zo zorg je dat je goed slaapt in je slaapkamer

31-10-2019, 13:49 |Van onze partner

Goed slapen is heel belangrijk, maar dat heb je vast al vaker gehoord. Je lichaam gaat zich ontspannen en herstellen. Voor kinderen is dit net zo belangrijk als voor volwassenen. Ook zij krijgen het steeds drukker: spelen, school, huiswerk, en sporten is allemaal heel goed voor ze, maar het kost ze ook veel. Een goede nachtrust is daarom heel belangrijk. Bekende tips hiervoor zijn gaan over het vermijden van licht, beeldschermen, tv kijken en felle kleuren voor het slapengaan. Maar wist je dat de toestand van je slaapkamer ook invloed heeft?

Ruimte besparen met je bed
Een rustige kamer is een fijne kamer om in te slapen. Houd de kamer dan ook zoveel mogelijk netjes en ruim. Veel ouders gebruiken hiervoor een hoogslaper van steigerhout als kinderbed. Omdat deze hoger zijn bespaart het ruimte in de kamer en er kan ook makkelijker onder schoongemaakt worden. Als het bed dan ook nog van steigerhout is, is het helemaal makkelijk. Steigerhout heeft namelijk maar weinig onderhoud nodig. Een mooi voorbeeld van een dergelijk bed is een steigerhouten kinderbed van VanLonden.com. Een steigerhouten kinderbed is verkrijgbaar allerlei uitvoeringen:

Een matras kan je er gelijk bij bestellen. Ook die zijn van hoge kwaliteit, wat goed is voor de slaap.

Zorg voor toegankelijke kastruimte
Een opgeruimde kamer helpt ook bij het slapen. En dan niet alles op een hoop in een hoekje, maar netjes opgeborgen. Alle losse kleren, lakens, beddengoed en handdoeken netjes in de kast. Losse schoolboeken, schriften en laptops geven ook onrust als ze in het zicht liggen. Maar als de boekenplanken en lades makkelijk te bereiken zijn, zoals een kast of planken onder de hoogslaper, zal je zien dat je kind sneller en vaker op gaat ruimen.

Frisse lucht is een must
Schone lucht in de slaapkamer is ook erg belangrijk. Het goed afstoffen en stofzuigen helpt helpt al veel, maar ook goed ventileren is belangrijk. Dit kan soms in de praktijk soms lastig zijn. Er is niet altijd genoeg tijd om de ramen open te zetten, of het weer zit tegen. En ‘s avonds vliegen er weer veel insecten rond. Als het raam maar even open staat, maakt het al een groot verschil. Het liefst ventileer je iedere dag een paar uur, maar met een klein half uurtje komt er ook al genoeg frisse lucht binnen.