24-uurs wedstrijd opnieuw een succes

RAVENSWAAIJ De tweede editie van de Night of the Horse, een 24-uurs wedstrijd bij de HSA Ravenswaaij, was wederom een succes. Gedurende een etmaal kwamen paardensporters in zowel springen, als onder het zadel en aangespannen rijdend in de baan. Echte publiekstrekkers waren de kür op muziek en de mini-marathon. Een gedeelte van de opbrengst van deze wedstrijd gaat net als vorig jaar naar stichting KiKa.

Voor Carina Brink, dochter van beide eigenaren van de Hippische Sportaccommodatie, Floris en Peggy Brink, was het een goed geslaagde thuiswedstrijd. Deze jonge amazone behaalde een eerste prijs in het BB-springen door foutloos te blijven in het parcours met haar C-pony Sara. Twee clubgenoten, Demi Bosschaart met Dodi en Amber Peereboom op Dubble You W werden in hun klasse, respectievelijk B/DE en L1, in beide proeven eerste. Amber wist daarbij tevens een winstpunt te realiseren. Iris den Hartog ging om selectiewedstrijd te rijden naar een andere locatie. De Culemborgse amazone deed mee bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy en stuurde daar haar Mystery in de klasse L2/DE overtuigend naar de overwinning, waarbij ze 198 en dus twee winstpunten in één proef behaalde.

Hippische agenda:

5 en 6 januari: finale marathon Betuwe Lingecup bij HC de Lingebrug in Zoelen; 7 januari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 13 januari: kür op muziek bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 13 en 20 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 14 en 19 januari: dressuurwedstrijd HSA Ravenswaaij; 20 januari: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 21 januari: dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil.