Archipel verliest tweede wedstrijd van het seizoen

MIJDRECHT Basketbalvereniging Archipel heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning van vorige week. Tegen SV Argon uit Mijdrecht werd met 64-52 verloren. De ploeg van coach Martin van Oostrum keek vanaf het eerste kwart tegen een achterstand aan, kwam in het vierde kwart nog sterk terug, maar een overwinning zat er niet meer in. ''Maar ik denk dat we in de tweede helft van dit seizoen van ze kunnen winnen'', spreekt Van Oostrum vol vertrouwen.

Coach Martin van Oostrum zag dat zijn ploeg de eerste minuten nog redelijk bij kon blijven. ''Er werd de eerste drie minuten niet gescoord en ik dacht dat het spannende wedstrijd kon gaan worden. Maar halverwege het eerste kwart wisten ze elkaar steeds beter te vinden. Vanaf dat moment waren zij het betere team en ze liepen elk kwart weer een beetje uit.'' Tot het vierde en laatste kwart aanbrak. Archipel begon met een achterstand van zeventien punten, maar strandde uiteindelijk op twaalf punten. ''Het begon op het eind van de wedstrijd weer te lopen, maar dat was te laat voor een echte comeback'', stelt Van Oostrum. De topscorer namens Archipel tegen Argon was Victor Thomas. Hij maakte zeventien punten.

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Almere Pioneers, verliest Archipel dus de tweede competitiewedstrijd. Van Oostrum vindt niet dat zijn ploeg iets te verwijten valt. ''De tegenstander was beter. Het is niet zo dat wij slecht hebben gespeeld. Zij waren iets sterker en bijna alles valt ook nog eens raak, dan kan dit gebeuren. Ondanks het verliest kijkt de coach van de basketbalclub met vertrouwen naar de rest van het seizoen. ''Ik denk dat we in het tweede deel van dit seizoen van zulke clubs kunnen winnen. We hebben veel nieuwe spelers en iedereen moet nog aan elkaar wennen. Dat gaat zeker komen'', zo besluit Van Oostrum.

Volgende week neemt Archipel het thuis op tegen Red Stars uit Soest.