• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Belangrijke zege voor Vriendenschaar

CULEMBORG Vriendenschaar boekte in de tweede klasse B West 1 een uiterst belangrijke zege op FC Abcoude. Door de overwinning kregen de Culemborgers aansluiting bij de subtop, terwijl de bezoekers na de resultaten van zondag afzakten naar de laatste plaats.

De Culemborgers gaven vanaf de eerste minuut de toon aan. Het goede spel werd vooralsnog niet beloond met een doelpunt. Joshua Cohen, Servanio Martina en Abid el Idrissi waren dichtbij de openingstreffer, maar misten uiteindelijk toch de scherpte voor het doel.

Na ruim een uur spelen viel toch de meer dan verdiende treffer. Bauke Bakker schoot zijn ploeg op 1-0. Kort daarop kreeg Vriendenschaar een uitgelezen kans op een verdubbeling van de score. Cohen werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. El Idrissi slaagde er echter niet in om van elf meter te scoren.

Een in de slotminuten flink aandringend Abcoude was nog dichtbij de gelijkmaker. Doelman Mark van Ingen voorkwam met een uitstekende safe de ook niet verdiende gelijkmaker van de bezoekers.