• Jeroen Gutte

Culemborg City Run houdt Culemborg 700 editie

CULEMBORG Op tweede paasdag, maandag 2 april, wordt voor de zevende keer door het eeuwenoude centrum van de stad de Culemborg City Run gehouden. Dit jaarlijks terugkerende hardloopfestijn ontwikkelt zich meer en meer tot een belangrijk regionaal evenement dat voor duizend deelnemers en nog veel meer toeschouwers aanleiding is om de prachtige binnenstad met haar gezellige terrasjes te bezoeken. De editie van dit jaar staat in het teken van het jubileumjaar 'Culemborg 700'.

De Culemborg City Run wordt georganiseerd door atletiekvereniging Statina. De route bevat de mooiste plekjes van Culemborg, inclusief een stukje dijk met zicht op de prachtige uiterwaarden langs de rivier de Lek. De Markt dient als start- en finishpunt en het historische stadhuis aan de Oude Vismarkt wordt ingericht als inschrijfbureau en omkleedruimte. De organisatie is erg blij opnieuw Rabobank West Betuwe als hoofdsponsor te kunnen presenteren. Naast Rabobank West Betuwe zet ook een aantal subsponsors zich in om deze editie weer een succes te maken. Sporthuis Brouwer, Plus Giel Smits en Visscher Autogroep vervullen een belangrijke bijdrage om een goed verloop te garanderen. Daarnaast is het waard de inzet van tientallen vrijwilligers te vermelden, zonder wie het onmogelijk is een dergelijk evenement te organiseren.

SCHOLENRUN Speciaal in het kader van 'Culemborg 700' wordt dit jaar voor alle basisscholen uit (de omgeving van) Culemborg de scholenrun gehouden. Welke basisschool is de 'fitste school van Culemborg'? Afhankelijk van leeftijd kunnen leerlingen aan de 1 kilometer of 3 kilometer meedoen. Uiteraard in een T-shirt van de school zodat iedereen kan zien dat jouw school meedoet.

BEDRIJVENLOOP Ook de bedrijvenloop staat weer op het programma. Na een succesvolle eerste versie vorig jaar wil de organisatie het aantal deelnemende bedrijven uitbreiden. Wie wordt dit jaar de 'fitste organisatie van Rivierenland'? De wedstrijd staat open voor allerlei organisaties: Bedrijven, sportverenigingen en publieke instellingen.

700 KILOMETER Een uniek element dit jaar is dat een aantal 70-plussers van plan is om met een groep van minimaal tien 70-plussers de langste afstand af te leggen en dus gezamenlijk minimaal 700 kilometer te overbruggen. Een groot en inspirerend voorbeeld voor menig fitte oudere die het nog in zich heeft om een sport te kunnen beoefenen.

Atletiekvereniging Statina is als sportvereniging ook maatschappijbewust en om die reden kiest Statina ieder jaar een lokaal goed doel uit om een deel van de opbrengst van de inschrijfgelden aan te schenken. Dit jaar is gekozen voor Stichting Betuwe Wereldwijd.

Programma en inschrijven

13.00 uur: 1 kilometer kidsrun en scholenrun (6 tot en met 9 jaar)

13.15 uur: 3 kilometer prestatieloop en scholenrun (10 jaar en ouder)

14.00 uur: 5 kilometer prestatieloop en bedrijvenloop (14 jaar en ouder)

14.10 uur: 10 kilometer prestatieloop (16 jaar en ouder)

Voor aanvang van de kidsrun/scholenrun is er een gezamenlijke warming-up. Iedereen ontvangt een herinneringsmedaille en kort na afloop van elke afstand is er een prijsuitreiking voor de drie eerst aankomende meisjes/vrouwen en jongens/mannen. De organisatie beschikt over alle ingrediënten om de Culemborg City Run veilig en succesvol te laten verlopen: een verkeersvrij parcours, een professionele omroeper, EHBO, gratis parkeergelegenheid en voldoende verzorgingsposten onderweg.

Info en aanmelden: www.culemborgcityrun.nl.