Culemborg City Run voor de vijfde keer door het centrum

CULEMBORG Op tweede paasdag, maandag 28 maart, wordt voor de vijfde keer de Culemborg City Run door het centrum van Culemborg gehouden. Dit jaarlijks terugkerende evenement ontwikkelt zich meer en meer tot een belangrijk sportief regionaal evenement dat voor duizend deelnemers en nog veel meer toeschouwers een aantrekkelijk alternatief vormt voor een bezoek aan een meubelboulevard.

Het is vijf jaar geleden dat de Culemborg City Run is teruggekeerd naar het centrum van Culemborg. In de jaren daarvoor leed deze prestatieloop een ietwat kwijnend bestaan in de buitengebieden van Culemborg. De terugkeer naar het centrum heeft een positief effect gehad en de deelnemersaantallen zijn sinds vijf jaar stevig gegroeid. Atletiekvereniging Statina organiseert dit hardloopevenement en ook dit jaar hebben ze er weer voor gezorgd, dat je als deelnemer langs de mooiste plekjes in de omgeving rent. De Markt dient als start- en finishpunt en het historische stadhuis als hoofdkwartier voor inschrijven en omkleden.

Nieuwe hoofdsponsor

Voor de editie van dit jaar is de organisatie erg blij een nieuwe hoofdsponsor te kunnen presenteren. Rabobank West Betuwe ziet de potentie van de Culemborg City Run als groeiend sportevenement en ondersteunt de organisatie dit jaar. Hans van Zuijdam, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe en zelf enthousiast atleet, was vanaf het eerste contact positief. ,,De Culemborg City Run is met een positieve uitstraling voor de regio van groot belang voor beide partijen", zegt Hans van Zuijdam. ,,Rabobank West Betuwe gelooft in de kracht van het collectief en onze medewerkers treden graag als ambassadeur op voor het goede doel. Ik hoop zelf met een aanzienlijk Rabobank team aan de start te verschijnen op tweede paasdag."

Rennen voor het goede doel

Atletiekvereniging Statina is als sportvereniging ook maatschappijbewust en om die reden kiest Statina ieder jaar een goed doel uit om een deel van de opbrengst van de inschrijfgelden aan te schenken. Dit jaar is de Speelotheek in Culemborg de gelukkige. Bij de Speelotheek is het mogelijk om tegen lage kosten speelgoed te lenen, zodat kinderen met allerlei soorten speelgoed kennis kunnen maken zonder dat ouders direct met hoge aanschafkosten geconfronteerd worden.

Programma

13.00 uur Kidsrun voor kinderen van 6 tot 9 jaar over 1 kilometer

13.15 uur Run voor jongeren van 10 tot 13 jaar over 3 kilometer

14.00 uur Prestatieloop voor atleten van 14 jaar en ouder over 5 kilometer

14.10 uur Prestatieloop voor atleten van 16 jaar en ouder over 10 kilometer

Inschrijven kan ter plaatse in het Stadhuis tot een half uur voor aanvang van de start maar ook tot 20 maart met korting via www.statina.nl.