• LinkedIn

Dirk Jan in den Eng nieuwe trainer Vriendenschaar

CULEMBORG Vriendenschaar is na de mededeling van trainer Jesse Donker dat hij na dit seizoen vertrekt direct op zoek gegaan naar zijn opvolger. Culemborger Dirk Jan in den Eng zal vanaf het volgende seizoen trainer van Vriendenschaar zijn. Hij speelde afgelopen seizoen nog voor de club en besloot dat dat zijn laatste seizoen als voetballer was.

 

Vanuit de jeugd van Vriendenschaar vertrok In den Eng naar de jeugd van FC Utrecht daarna speelde hij onder andere bij: Ajax, FC Den Bosch, OJC Rosmalen en TEC. Hij had al aangegeven dat hij een jaar rust wilde hebben en daarna wel weer iets voor de club zou willen doen, het liefst als trainer. Die kans krijgt hij nu.

Dirk Jan in de Eng: ,,Vriendenschaar is een prachtige club met veel ambitie en waar alles rondom het voetbal prima is geregeld. Ik was even verrast dat het bestuur mij belde met deze vraag, maar heb vrij snel positief geantwoord. Ik heb er erg veel zin in en heb de ambitie om met Vriendenschaar weer hogerop te komen".

Bestuurslid technische zaken Rini Pothuizen: ,,Wij zijn erg blij met Dirk Jan in den Eng. Hij is kind van de club en heeft de ambitie om ook in het trainersvak te slagen. Wij zien in hem de juiste persoon met voldoende ervaring om ons en de spelers verder te helpen".