• Rias Immink

Doelpuntrijke overwinning Vriendenschaar

CULEMBORG CVV Vriendenschaar heeft zaterdag weer een stap gezet richting het kampioenschap door met 8-3 te winnen van SVF. Met nog enkele speelrondes te gaan en 6 punten voorsprong op de nummer twee kan het kampioenschap de blauwzwarten bijna niet meer ontgaan.

Al na 15 minuten kwam Vriendenschaar met 3-0-voor door doelpunten van Lionel van Oorschot, Tibor Veldhuizen en Joram Misbeek. Vervolgens maakte Anass Jijih de 4-0 en kort voor rust schoot Maurits Nijenhof de 5-0-binnen. SVF had in de eerste helft geen antwoord op de aanvallen van de nummer één van de competitie.

In de tweede helft verslapte Vriendenschaar wat, mede door het warme weer. Desalniettemin maakte Jijih de 6-0. Hierna kreeg SVF een penalty die werd benut, waardoor het 6-1 werd. SVF was nu eventjes wat sterker en de 6-2 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Vervolgens was Vriendenschaar weer wakker geschud en Misbeek zorgde voor 7-2. Hierna maakte Jijih zijn derde van de dag, 8-2. Toch was het laatste woord aan SVF dat in de 88ste minuut nog de 8-3 maakte.

De komende drie weken speelt Vriendenschaar niet. Pas op zaterdag 11 mei komt de ploeg weer in actie; uit bij Musketiers.