Druk weekend HSA Ravenswaaij

Voor de Hippische Sportaccommodatie Ravenswaaij was het een druk weekend. Het begon er met een dressuurwedstrijd op vrijdagavond. Twee 'eigen' amazones waren er succesvol. Zo zette Annabel Brugman de klasse B op naam bij haar Zimba met een score van 190. Net een half puntje meer en een eerste prijs in de klasse L1 was er voor haar stalgenoot Elline Groenhof. Deze voorheen recreatieruiter heeft met haar Bordeaux de smaak van het wedstrijd rijden goed te pakken en rijdt bijna iedere wedstrijd er bovenaan bij. Ook op zondag konden de dressuurruiters terecht in Ravenswaaij. Ondermeer de Culemborgse Anaïs de Bondt maakte van gelegenheid gebruik om er te starten met haar nieuwe troef Super Casanova. De handige amazone stuurde haar blikvanger naar een monsterscore van 220.5 in de BDE. Drie winstpunten in één keer dus. Mieke Rabou woont vlak bij de manege maar ging voor een wedstrijd ietsje verder weg. Zij deed zaterdag mee aan de wedstrijd van PSV De Margrietruiters in Ommeren. In het zadel van haar Candor startte ze in de klasse L2 en werd een keer eerste met 187 punten. Candor is een zoon van Sir Corland en dat was een bekende springhengst, maar Candor kan dus ook goed meekomen tussen de dressuurhekjes!

In het weekend van 15 en 16 juni organiseert RV de Bergakkerruiters haar jaarlijkse outdoor concours bij Het Stroomhuis in Neerijnen! En dit jaar wordt een speciale editie! Er wordt namelijk om het 'Warmteservice en Haro Witgoed Kampioenschap' gestreden! In de klassen B, L, M en Z valt er bij de paardencombinaties maar liefst vier keer €100 te winnen en voor de ponycombinaties zijn dat vier fraaie dekens! Je kunt je nog inschrijven voor beide dagen in de klassen BB t/m ZZ-Licht! Ook een jaarlijks terugkerend onderdeel hiervan is de Betuwse Bixie Cup! Samen met nog drie andere verenigingen wordt er in vier wedstrijden fanatiek gestreden om de titel Betuwse Bixie Kampioen. JVK Ruitersport verzorgt hiervoor de prijzen! Ook is er een rubriek voor de oefendressuur, zodat je alvast een proefje kan oefenen of just for fun! Nieuw is het 'Metazoa WE Kampioenschap', een opkomende discipline die veel vraagt van vertrouwen en samenwerking tussen ruiter en paard. Wil je het toch liever dichter bij de dressuur houden, dan kan je je ook nog aanmelden voor de kür op muziek! Onder de deelnemers stelt Westrienen Est een paar prachtige Ariat Jodphurs beschikbaar! Goed weer en een gezellige sfeer zijn besteld. In samenwerking met Prinsheerlijk hebben we een goede catering op het terrein en speciaal voor de kids een springkussen en kunnen ze worden geschminkt! Schrijf in via https://www.mijnknhs.nl/Game/W038685 Of kom op zijn minst een kijkje nemen op één van de wedstrijddagen!

Hippische agenda: 8 juni: selectiedressuurwedstrijd van RV Tielerwaard-West in Est; 9 juni: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 10 juni: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 14 juni: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 15 en 16 juni: dressuurwedstrijd bij Het Stroomhuis in Neerijnen.