• Theo van Dam - Culemborg

'Echte teamprestatie' levert Focus'07 ruime zege op

DEN DOLDER Focus'07 is niet langer hekkensluiter in de derde klasse. De Culemborgers wonnen op bezoek bij DOSC in Den Dolder voor de tweede week op rij en staan nu dertiende. DOSC, subtopper, werd overtuigend verslagen: 0-5. ,,Scoren was vaak het probleem, maar na rust (waarin alle goals vielen, red) liep het uitstekend'', aldus trainer Raymond Graanoogst.

Geen doelpunten in de eerste 45 minuten. Weer lukte het Focus'07 niet om te scoren. ,,We hebben kansen genoeg gekregen in de eerste helft, maar de bal wilde er weer niet in. Zoals zo vaak eigenlijk'', kijkt Graanoogst terug. Na rust was het Robin Boekhout die de verlosser was van de Culemborgse club. Boekhout scoorde binnen twintig minuten drie keer, waardoor de overwinning na 65 minuten vrijwel zeker was.

In de slotfase liep Focus'07 nog uit door treffers van Dyan Baumgartner en Joris van Santen. ,,De drie doelpunten van Robin (Boekhout, red) zijn prachtig, maar dit is echt een teamprestatie. Heel de ploeg heeft een heel goede wedstrijd gespeeld'', aldus Graanoogst, die door de zege met Focus'07 van de laatste plaats weg is. ,,We moeten nu zo doorgaan. De komende wedstrijden zijn tegen concurrenten. Het vertrouwen in een goede afloop is aanwezig.''