• TTV Gispen

Eerste jeugdteam TTV Gispen kampioen

CULEMBORG Het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Gispen is na een spannende slotwedstrijd van de competitie kampioen geworden in de tweede klasse.

Spannend, omdat gewonnen móest worden op bezoek bij het Utrechtse SVE. Dat team stond dat op dat moment bovenaan met één punt voorsprong op Gispen. Gedurende het seizoen was het voortdurend stuivertje wisselen tussen SVE en Gispen. Twee wedstrijden voor het einde stond Gispen nog bovenaan. Door ziekte van Max Bladt en door een buitenlandexcursie van Michael Havelaar,

moest er met een invaller gespeeld worden en daarvan profiteerde de concurrentie.

De wedstrijd tegen SVE begon niet goed voor Gispen, omdat kopman Max de eerste wedstrijd direct verloor van de kopman van de tegenstander, Ellin Nootebos. Daarna liet Gispen er geen gras meer over groeien. Het team won 6 partijen op rij en was daarmee verzekerd van de titel.

Het werd uiteindelijk 3-7 wat ruim voldoende was voor het kampioenschap. Van de drie spelers Max, Michael en Kai den Boer was met name Kai op het beslissende moment in bloedvorm. Hij won al zijn partijen. De rest van het seizoen waren het Max en Michael die de basis legden voor de titel en promotie naar de eerste klasse.