• Focus leed een kansloze nederlaag tegen de koploper

    Rias Immink

Focus'07 kansloos tegen koploper Benschop

CULEMBORG Een klein beetje hoop had Focus'07 nog op het kampioenschap in de derde klasse. Winst in de topper tegen koploper Benschop zou het verschil terugbrengen naar vier punten. Het werd echter een kansloze nederlaag (2-4), waardoor het verschil tien punten is en de blik bij trainer Raymond Graanoogst en zijn spelers naar de nacompetitie gaat.

Voor Focus'07 was het een wedstrijd om snel te vergeten op eigen veld. Zeker de eerste 45 minuten werden de Culemborgers van het kastje naar de muur gespeeld door Benschop. ,,Wij speelden absoluut niet goed, maar dat was ook de verdienste van de tegenstander'', aldus Graanoogst, die bij rust zag dat zijn ploeg met 1-3 achter stond. ,,Bij alle treffers van Benschop gaat een verdedigende fout van ons aan vooraf. Dat mag gewoon niet.'' Bram van de Berg Jeths scoorde uit een hoekschop nog de 1-2, maar die hoop was bij de pauze al weer weg toen de ploegen gingen rusten bij maar liefst 1-4.

Benschop speelde de wedstrijd na rust op z'n gemak uit en de 2-4 van Sven Vermeulen veranderde weinig. ,,We hebben terecht verloren'', keek Graanoogst terug. ,,Wij maakten te veel fouten en Benschop heeft een heel sterke ploeg. We gaan ons nu richten op de nacompetitie.'' Die nacompetitie zal uitwijzen of Focus'07 promoveert of ook volgend seizoen in de derde klasse speelt. ,,We hadden nog een klein beetje hoop op het kampioenschap, maar dat kunnen we nu vergeten.''

Graanoogst zal in het restant van de reguliere competitie zijn spelers proberen klaar te stomen voor de play-offs. ,,Ik zal er goed voor gaan zitten om een juiste voorbereiding te maken. Ik merk dat we het vaak lastig hebben tegen tegenstanders die hoger staan dan ons en die zullen we treffen in de nacompetitie. Daar moeten we aan werken'', weet Graanoogst.