• Theo van Dam - Culemborg

Focus'07 morst eerste punten: 'Meer moeten scoren voor rust'

CULEMBORG Focus'07 heeft na twee overwinningen voor de eerste keer dit seizoen punten gemorst in de derde klasse. Het team van trainer Raymond Graanoogst speelde met 1-1 gelijk, thuis tegen DOSC. ,,Over de eerste helft ben ik tevreden, over de tweede helft zeker niet'', aldus Graanoogst.

Voor rust domineerde de thuisploeg en kreeg het ook veel kansen. Het was echter alleen Joey Hoffmans die doel trof, waardoor de stand 'slechts' 1-0 was bij rust. ,,Ik vond ons zeker in het eerste halfuur heel goed spelen'', kijkt Graanoogst terug. ,,We kregen heel veel kansen, maar hadden gewoon de 2-0 moeten maken. We vergeten verder uit te lopen en dat heeft ons uiteindelijk de das omgedaan.''

Want na rust waren de rollen omgedraaid en was het DOSC dat de overhand had. ,,De verhoudingen kantelden'', zag Graanoogst. ,,We waren onzuiver en konden de bal niet meer in de ploeg houden. Ik was niet blij met het spel van de tweede helft.'' DOSC kwam dan ook terug: twintig minuten voor tijd viel de 1-1. ,,Daarna hebben we nog wel kansen gehad op de zege, maar het had ook 4-4 kunnen worden'', aldus Graanoogst.

De trainer van Focus'07 pakt na twee zeges nu één punt in de competitie. Al hadden dat er wel drie kunnen zijn. ,,Zeker, maar we hadden voor rust absoluut vaker moeten scoren. Ik weet zeker dat zij dan niet meer waren teruggekomen, want zo goed is hun team nou ook weer niet'', aldus Graanoogst, die een duidelijke conclusie heeft na het gelijkspel. ,,Ik ben heel tevreden over de eerste helft, maar over de tweede helft zeker niet. Daarin was het spel echt niet goed.''

Focus'07 staat na het gelijkspel derde in de derde klasse, met zeven punten na drie wedstrijden. VVZ'49 en Jonathan verspeelden nog geen punten en gaan samen aan kop.