• Focus vierrt de 1-0 foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Focus'07 nieuwe nummer twee: 'Staan waar we horen te staan'

CULEMBORG - Trainer Raymond Graanoogst van Focus'07 zei het vorige week al: ,,De wedstrijd tegen DOSC wordt heel belangrijk. Die moet gewonnen worden.'' De tussen de nummers drie (Focus'07) en twee (DOSC) van de ranglijst bleef tot de laatste minuut spannend, maar de thuisploeg trok aan het langste eind en zijn de nieuwe nummer twee.

Na een sterk eerste halfuur van Focus'07, waarin een aantal kansen onbenut werden gelaten, kwam DOSC beter in de wedstrijd en kreeg Focus'07 twee klappen te verwerpen. Niet in de vorm van tegentreffers, maar blessures: Hans Odijk viel uit met een hersenschudding en Boas Souhuwat kon niet verder vanwege een blessure aan zijn hamstring. ,,Dat waren zeker tegenvallers'', beaamde Graanoogst.

Focus'07 bleef echter voetballen en ondanks dat het niveau van het eerste halfuur niet meer bereikt werd, werd er na rust wél gescoord. Sven Vermeulen maakte na 55 minuten de 1-0 en tien minuten later zorgde Baumgartner voor de ruime marge van twee treffers: 2-0. De drie punten leken binnen, maar de 2-1 van DOSC, zo'n tien minuten voor tijd, zorgde voor een spannende slotfase. ,,We hadden het eerder kunnen beslissen, maar zo werd het toch nog heel erg billen knijpen.'' Maar na het laatste fluitsignaal veranderde de spanning in blijdschap, want Focus'07 trok de 2-1 over de streep en neemt de tweede plek over van DOSC.

Lees woensdag meer over de topper Focus'07-DOSC in de Culemborgse Courant.