• Foto: Ab Donker

Focus'07 sluipt naar boven na nieuwe, ruime zege

MAARSSEN Focus'07 is de nieuwe nummer drie in de derde klasse. De ploeg van trainer Raymond Graanoogst won op bezoek bij OSM'75 in Maarssen met ruime cijfers: 0-4. Invaller Boaz Souhuwat en Dyan Baumgartner scoorden beiden twee keer. ,,Het krachtsverschil was te groot. Zij hebben maar één kans gehad'', aldus Graanoogst.

door Sjors Tanis

Graanoogst zag dat zijn ploeg in de eerste helft moeite had met de manier van spelen van de thuisploeg. ,,Zij speelden reactievoetbal, dus heel verdedigend'', vertelde Graanoogst. ,,Daardoor werd het spel rommelig.'' Toch wist Dyan Baumgartner na 25 minuten de 0-1 te maken. Daar bleef het tot de rust bij, al raakte Illias Dahri na ruim een half uur nog wel geblesseerd aan zijn hamstring.

Een enorme tegenvaller voor Focus'07, maar invaller Boaz Souhuwat liet zien een uitstekende vervanger te zijn. In de tweede helft maakte hij zowel de 2-0 als de 3-0, waarmee hij Focus'07 in veilige haven bracht. ,,Daar zie je de kracht van onze ploeg: de breedte van de selectie. We kunnen blessures goed opvangen'', aldus Graanoogst. In de slotfase bracht Baumgartner met zijn tweede treffer de eindstand op het bord: 0-4.

,,Dit is een heel lekkere overwinning'', concludeerde Graanoogst, die ook al bezig was met volgende week, als Focus'07 tegen DOSC (de nummer twee) speelt. ,,Dat wordt een heel belangrijke wedstrijd. We gaan ons daar goed op voorbereiden.''