• Ab Donker

Focus'07 veilig na minimale zege

DOORN Focus'07 was vanwege de matige vorm van een club in de subtop van de Derde Klasse afgezakt naar een eventuele degradatiekandidaat. Dankzij een moeizame 0-1 zege bij DEV Doorn speelde de Culemborgers zich echter veilig.

De ploeg van trainer Raymond Graanoogst had nog een overwinning nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud. Vorige week lukte dat niet tegen Jonathan (0-5 verlies), maar tegen laagvlieger DEV Doorn pakte Focus'07 wél die broodnodige zege.

In december kwam Focus'07 op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen de club uit Doorn. Ook nu, in de slotfase van het seizoen, had de ploeg van trainer Graanoogst het lastig. Graanoogst stopt na dit seizoen bij de Culemborgers, maar wist de ploeg wel in de Derde Klasse te houden. Eén doelpunt in Doorn zorgde voor drie punten en dus lijfsbehoud. Issouf Coulibally scoorde in de 93 min de verdiende 1-0. ,,Ik ben blij dat we nu veilig zijn. Verder waren wij beter was geen beste wedstrijd; DEV wilde een punt halen en dat lukte ze bijna aldus Graanoogst.

Focus'07 heeft nu 29 punten en staat daarmee achtste. De reguliere competitie kent nog drie wedstrijden voor Focus'07.