• Rias Immink

Focus'07 wint ruim: 'Had wel 7-0 kunnen worden'

CULEMBORG Focus'07 heeft thuis geen fout gemaakt tegen hekkensluiter FZO. De ploeg van trainer Raymond Graanoogst was veel sterker en won met 5-2, mede dankzij een hattrick van Joey Hoffmans.

Focus'07 was in de eerste helft veel beter dan FZO. Door doelpunten van Hoffmans (2x) en Thomas Vark was de wedstrijd bij het rustsignaal al beslist: 3-0. ,,Voor rust was het spel heel goed van onze kant. Daar heb ik niks op aan te merken'', aldus Graanoogst.

In de tweede helft leek Focus'07 door te gaan met waar de ploeg voor rust gebleven was, maar na de 4-0 van opnieuw Hoffmans (een hattrick dus) stokte de Focus'07-machine. Sterker nog: hekkensluiter FZO scoorde zelfs twee keer. ,,Dat soort momenten, waar we volledig 'inkakken', moeten eruit'', is Graanoogst van mening. ,,We hadden hier met 7-0 van FZO moeten winnen, maar door zo'n slechte fase lukt dat niet.'' Joris van Santen zorgde in de 81e minuut nog wel voor het laatste woord voor Focus'07: 5-2.

Focus'07 staat dankzij de zege nu vierde met veertien punten uit acht duels. De achterstand op koplopers VVZ'49 en Jonathan is vijf punten. CDW staat derde met één punt meer dan de Culemborgers.