• Rias Immink

Focus'07 zakt verder weg na nieuw puntverlies

CULEMBORG Focus'07 steekt nog altijd in matige vorm. De Culemborgers speelden op eigen veld met 1-1 gelijk tegen laagvlieger Hees, waardoor de ploeg nu is afgezakt naar de achtste plek op de ranglijst in de Derde Klasse. Het verschil met de top vijf lijkt onoverbrugbaar.

De heenwedstrijd in november, destijds in Hees, werd verloren door Focus'07: 3-2. In Culemborg pakte Focus'07 een puntje, maar het zal voor de ploeg van trainer Raymond Graanoogst geen feest zijn geworden na dat resultaat. De tegenstander staat op een twaalfde plaats en doet dus mee in de kelder van de competitie. Voor Focus'07 was niets minder dan een overwinning genoeg, maar opnieuw verloor het team punten.

De slechte reeks begon vlak voor de winterstop en houdt ook daarna aan. Door het puntenverlies tegen Hees staat Focus'07 nu op plek acht in de Derde Klasse. Waar de ploeg in het begin van het seizoen nog uitstekend meedraaide in de top vijf, staat het nu op liefst negen punten van de vijfde plek. Het verschil met koplopers Jonathan en VVZ'49 is al opgelopen naar negentien punten.