Iris den Hartog oefent voor GK

CULEMBORG De 14-jarige Iris den Hartog deed zondag mee aan de dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam. Met haar pony Mystery werd ze in Kapel-Avezaath twee keer overtuigend eerste in de klasse L2, grote maat met 198 en 190 punten. De Culemborgse amazone gebruikte de wedstrijd als voorbereiding op haar deelname aan de Gelderse Kampioenschappen, die over enkele weken plaatsvinden. Eerder al wist zij zich hiervoor al te plaatsen.

Ook tijdens de outdoorvariant heeft de combinatie al meegedaan aan deze provinciale kampioenschappen. De combinatie viel op de wedstrijd in Kapel-Avezaath op door de fijne constante aanleuning en de secuur uitgevoerde oefeningen. Iris traint met Mystery al geruime tijd bij Maayke Romijn. In het verleden reed ze voor haar instructrice tijdelijk de pony Feeling, deze is inmiddels verkocht naar een andere ruiter.

Hippische agenda:

13 januari: kür op muziek bij manege De Paardesprong in Neerijnen en mennen vaardigheid bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 13 en 20 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 14 en 19 januari: dressuurwedstrijd HSA Ravenswaaij; 20 januari: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 21 januari: dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil.