Iris den Hartog weer naar kampioenschap

Bij PSV De Roskam vond afgelopen weekend een dressuurwedstrijd plaats. Voor ponycombinaties van Kring Rivierengebied was dit het laatste selectiemoment voor kwalificatie voor de Gelderse Indoorkampioenschappen. De Culemborgse Iris den Hartog liet een supernette proef in de klasse M1 zien met haar Mystery. De oefeningen werden mooi afgewerkt, de overgangen gemarkeerd en daarbij was de aanleuning van haar pony fijn stabiel. De proef leverde naast een eerste prijs tevens 202.5 punten op. De bruine ruin is inmiddels twintig jaar maar na een dip vorig jaar nu weer helemaal topfit. Iris heeft vanaf de B alle klassen makkelijk doorlopen en weet zich nu ook weer verzekerd van een startplaats op de provinciale kampioenschappen. Ze is in het ponyrijden vanaf het begin begeleid door Z-amazone Maayke Romijn. Plaatsgenoot, Ankie de Leeuw deed mee aan dezelfde wedstrijd. Deze amazone heeft een voorkeur voor springen met haar paard, maar ook eventing vindt ze leuk. Omdat dressuur deel uitmaakt van die tak van sport, schreef ze om te oefenen in voor de dressuurwedstrijd in Kapel-Avezaath. Niet voor niets, want haar bij de bekende Culemborgse fokker Jan de Louw gefokte Jesse Brillante, liet zien ook tussen de bordjes goed te kunnen presteren. In de klasse B bezorgde de nakomeling van Tangelo van de Zuuthoeve Ankie twee keer een eerste prijs met 189.5 en 189 punten.

Drukke dagen aankomend weekend bij manege De Paardesprong in Neerijnen. Op vrijdagavond 11 Januari wordt door Kring Rivierengebied een even leerzame als gezellige avond georganiseerd met de workshop "Jureren kun je leren!" Voor degenen die het hebben gevolgd is dit het derde deel van deze interessante workshop. De vorige keren kwamen de proeven in de klassen B tot en met M2 aan bod, nu is dat het niveau Z1 t/m ZZ-Licht. Op deze avond vindt tevens de huldiging van de kersverse indoorkringkampioenen plaats. De avond begint om 19.30 uur. De Kring vraagt een bescheiden bijdrage van 5 euro per persoon, dit is inclusief één consumptie. Er kan voor de workshop worden aangemeld door een mail te sturen naar marinaburger@hetnet.nl.

Een dag later en wel op zaterdagavond is op dezelfde locatie, bijna al traditioneel, een kür op muziek voor paarden- en ponycombinaties uitgeschreven. Het belooft een prachtige avond te worden, immers niets is mooier om naar te kijken dan een dansend paard met ruiter, die worden meegenomen door de muziek! Overigens kunnen deelnemende ruiters naast de kür ook nog een reguliere dressuurproef rijden. Aanvang 18.00 uur.

Hippische agenda:11, 25 en 27 januari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 11 januari: Clinic Jureren kun je leren! Bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 12 januari: Wedstrijd Kür op Muziek bij manege De Paardesprong in Neerijnen en menwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 13 en 19 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 20 januari: dressuurwedstrijd bij De Harten Hoeve in Deil.