• Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam

Jubilerend Vriendenschaar trok alle registers open

CULEMBORG Bij Vriendenschaar weten ze wat feesten is. Zeker bij een jubileum. Vriendenschaar bestond 1 mei op de kop af 110 jaar. Dat werd door de jubileumcommissie van de vereniging aangegrepen om van het weekeinde van 5 en 6 mei een spetterende aangelegenheid te maken.

Op zaterdag 5 mei kregen de jongens- en meisjespupillen in de leeftijdcategorie dertien en twaalf jaar een trainingsclinic aangeboden. Deze werd verzorgd door trainers van het Rotterdamse Feyenoord. Eerst een uitgebreide warming up. Daarna in circuitvorm allerlei oefeningen met bal. Ongeveer terzelfder tijd speelden de junioren van Vriendenschaar een hogehoedtoernooi. Daarbij waren de verschillende leeftijdscategorieën gemengd.
Dankzij het schitterende weer werd het terras van Vriendenschaar zeer goed bezocht. Voor nogal wat bezoekers dé verblijfplaats in afwachting van het feest dat ín de avonduren in het clubhuis van Vriendenschaar losbarstte. Zanger Mark van Veen, en DS-Events van Dennis van Soelen zorgden voor een paar honderd feestgangers voor een enorm gezellige avond.

VERENIGINGSONDERSCHEIDING Zondag om half twaalf begon in de kantine een bijeenkomst voor alle leden die vijfentwintig jaar en langer lid zijn van de vereniging. En Vriendenschaar heeft er nogal wat: zo'n 125. Zestien van deze trouwe leden kregen nog een verenigingsonderscheiding omdat ze in 2018 een jubileum vierden: 70 jaar lid (3x), 60 jaar lid (3x), 50 jaar lid (4x), 40 jaar lid (2x) en 25 jaar lid (4x). Trainer Harrie Buur gaf in de bestuurskamer in een aantal sessies uitleg over de digitale voorbereiding van het eerste elftal op wedstrijden.

Na de lunch konden de deelnemers aan deze dag buiten weer een aantal activiteiten bewonderen. Een oud derde elftal speelde tegen een oud vierde elftal . Bijna gelijktijdig vond op het hoofdveld een wedstrijd plaats tussen twee 'eerste' elftallen: een eerste elftal dat ooit gespeeld had onder oud-coach Michel Blokker en een elftal geselecteerd uit spelers van het huidige, succesvolle eerste elftal. Op een kleiner veld werd een demonstratie 'walking football' gegeven, een spelvorm voor voetballers boven de zestig.
In de loop van de middag zwol de muziek in de kantine weer aan. Mark van Veen en DS-events waren weer van de partij. Een hoogtepunt was het optreden van de jonge zangeres Chanel Jozefzoon. Zij voetbalde ook bij de meisjes van Vriendenschaar. Zij gaat haar muzikale carrière voorrang geven en stopt met voetbal. Als afscheidscadeau zorgde zij een feilloos optreden.
Hoewel het jubileumweekeinde hierna ten einde liep, was er op het terras nog sprake van een gezellige nazit.