• Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen

Karin Leendertse tweede op crosswedstrijd

BEESD Terwijl in het oosten van Nederland, in Boekelo, de bekendste Military van Nederland plaatsvond, stond zaterdag ook op Landgoed Mariënwaerdt alles in het teken van deze prachtige en veelzijdige sport.

De organisatie van de wedstrijd was in handen van Landelijke Rijvereniging De Malsnaruiters. Deze club volbracht een geuzentaak, want er gaan enorm veel voorbereidingen aan een dergelijke wedstrijd vooraf. Met behulp van ruim honderd vrijwilligers verliep de wedstrijd nagenoeg vlekkeloos en kan er met veel plezier op worden terug gekeken. Meer dan honderd deelnemers uit het hele land schreven in voor deze eerste officiële eventingwedstrijd in Beesd. De meeste prijzen gingen naar ruiters van elders, maar ook sommige lokale helden reden sterk.

Onder andere Karin Leendertse uit Culemborg. Zij zadelde voor de gelegenheid Pearl van de Feoramore. Deze Haflinger pakte superfijn aan. In de dressuurring legde het duo al een goede basis met maar liefst 213.5 punten. Vervolgens stuurde Karin haar Pearl foutloos en binnen de tijd rond in het springparcours. In het afsluitende onderdeel, de cross werden evenmin fouten gemaakt, alleen finishte de combinatie een paar seconden buiten de optimale tijd. De hiervoor gerekende strafpunten hielden Karin en Pearl van de eerste plaats af. In het algemeen B-klassement mochten ze opstellen op een prachtige tweede plaats. De eveneens uit Culemborg afkomstige Ankie de Leeuw deed ook mee in Beesd. Onlangs werd ze regiokampioen van Utrecht in de klasse B met My Little Lady. In Beesd maakte ze met haar pony hun debuut in de klasse L en dat leverde een nette vijfde plaats op. Ook met haar paard Edison verscheen ze aan de start. Met hem liet ze een nette dressuurproef zien, goed voor 184 punten, en bleef ze foutloos in zowel het springen als de cross. Tijdfouten weerhielden dit duo van een hogere klassering. Er werd dit weekend ook "gewoon" dressuur gereden.

De wedstrijdruiters konden onder meer terecht bij HSA Ravenswaaij. Twee eigen leden van die club reden zich in de kijker. Zo werd de Culemborgse Laetitia van Daalen fraai eerste in de klasse L1 met 202 punten op de fijn bewegende Gambola DC. Laura Glas stuurde met eenzelfde score haar Exclusive UC naar een tweede prijs in de klasse B. Opvallende overeenkomst tussen beide paarden is, dat ze in de springrichting gefokt zijn, respectievelijk van Con Polydor en Diarado, maar dat ze prima presteren tussen de witte hekjes!

Hippische agenda:

15 oktober: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen en menwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 15 en 16 oktober: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 16 en 21 oktober: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 19 oktober: Ponydag met Bixie-proeven bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 22 oktober: dressuurwedstrijd HC De Lingebrug; 23 oktober: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam en Stal de Kooihoeve in Rhenoy.