• KWC

KWC'er Noé Chaillet beklimt twee keer Alpe d'Huez

CULEMBORG KWC-leerling Noé Chaillet stond 7 juni voor een grote uitdaging: het beklimmen van de Alpe d'HuZes.

Dit jaar vond alweer de dertiende editie plaats van de Alpe d'HuZes. Tijdens de Alpe d'HuZes beklimmen deelnemers fietsend, wandelend of hardlopend de welbekende Alpe d'Huez die een top heeft van 1860 meter om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Ook de 14-jarige Noé fietste onder het motto 'opgeven is geen optie' mee.

Net als de andere deelnemers deed ook Noé mee om een reden. Hij kent in zijn omgeving veel mensen die de ziekte hebben of gehad hebben. Met deze actie waarbij hij € 3462,50 heeft opgehaald draagt Noé zijn steentje bij aan de ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar alle mogelijke vormen van kanker, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer aan kanker doodgaat.

De leerling uit de tweede klas gymnasium ging goed voorbereid richting de Franse Alpen. In de winter ging hij spinnen in de sportschool en toen het beter weer werd ging hij buiten fietsen. Daarnaast is hij ook nog naar Limburg gegaan om de Cauberg te fietsen. Volgens Noé was dat goed te doen. Voor zijn vertrek gaf hij aan sowieso één keer omhoog te fietsen en een tweede keer te proberen. En dat is hem gelukt!