Lotenverkoop voor clubs uit Culemborg van start

CULEMBORG Vanaf 19 september komen kinderen weer langs de deuren om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Ook uit Culemborg doen clubs mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas een financiële injectie te geven. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig om rond te komen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. 

 

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 43e editie. Directeur Frank Molkenboer: ,,Clubs zijn zo blij met het geld dat ze binnenhalen. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een lik verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede bestemming. Van elk verkocht lot 3 euro gaat 2,40 euro direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen inwoners van Culemborg clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op leuke prijzen! De win-kans is in 2015 fors gestegen t.o.v. 2014, door een flinke uitbreiding van het prijzenpakket. Bij een gelijk aantal verkochte loten, is de win-kans gestegen van 1:5000 in 2014 naar 1:89 in 2015!"

De Grote Clubactie draagt het verenigingsleven een warm hart toe. Verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Elk kind zou lid moeten kunnen zijn van een vereniging, omdat dit een positieve bijdrage heeft voor de ontwikkeling van het individu, sociale netwerken en gezondheid. Verenigingen dragen deze verantwoordelijkheden, maar hebben het vaak financieel moeilijk. Door elk jaar ruim € 6 miljoen te verdelen helpt de Grote Clubactie sport-, cultuur- en hobbyverenigingen om hun belangrijke werk te kunnen blijven doen.

Dit jaar doen in Culemborg de volgende clubs mee: Judovereniging Anton Geesink, C.V.V. Vriendenschaar, R.K. Gymnast.- En Atletiekvereniging Olympia, ZV De Meer, Focus 07, Culemborgse MHC, Sportbalans, Chr. Korfbalveren. Sport Geeft Vreugde (SGV), A.V. Statina, CVLO Fraternitas Utrecht, CTV De Doelen, Volleybalvereniging Vrijstad en TV Ter Weijde.