Marc Middelkoop tweevoudig Nederlands kampioen inline-skaten

CULEMBORG Bij het NK inline-skaten op de baan wist Marc Middelkoop tweemaal op een gouden en eenmaal op een zilveren medaille beslag te leggen. Fleur Veen behaalde eveneens een prachtige zilveren medaille na twee keer net naast het podium te zijn gevallen.

Onder wisselende omstandigheden, waarbij de nodige wind, werden afgelopen weekend op de 200 meter-baan in Purmerend de Nederlandse kampioenschappen inline-skaten gehouden. De gehele vaderlandse top was aanwezig met bij de senioren onder andere Ronald en Michel Mulder. Van Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge waren naast Marc Middelkoop en Fleur Veen ook Xandra Velzeboer en Simon Rijkeboer toegelaten.

Bij vlagerige wind moest Marc op dag één op de tijdrit over 300 meter met een tijd van 26,4 seconde net twee-tiende toegeven en zich tevreden stellen met zilver. In de afvalwedstrijd kwam hij vervolgens ten val. Dan moest het maar de tweede dag gebeuren volgens Marc. De series op de 500 meter had hij zonder problemen overleefd. In de finale was hij er bij de start supersnel vandoor en kon door zijn tegenstanders niet meer worden achterhaald. Het eerste goud voor de Junior-B was binnen.

In de puntenwedstrijd had Marc een ongunstige startpositie achter in het veld geloot. Zijn tegenstanders gaven voor in het peloton flink gas om zo alvast de nodige punten op te strijken (iedere tweede ronde zijn er bij doorkomst punten te verdienen). Binnen de kortste keren wist Marc zich echter naar de frontlinie te werken en ook een aantal punten te verzamelen. Om kampioen te worden, moesten dat er meer worden. Marc wist uit het peloton te ontsnappen en zo voldoende punten te verzamelen voor opnieuw goud.

Ook Fleur Veen reed een bijzonder goed kampioenschap. Vierde in de afvalwedstrijd, vijfde op de 500 meter en een verdiende zilveren tweede plaats in de puntenwedstrijd. In deze laatste wedstrijd legde Fleur het gehele peloton bij de Junioren-B meisjes haar wil op en wist als eerste te finishen met helaas net te weinig punten voor het goud.

Als eerstejaars kadet wist Xandra Velzeboer zich keurig in de groep te handhaven en reed met name een sterke puntenkoers. Simon Rijkeboer benutte het kampioenschap om de nodige ervaring op te doen en smaakte het genoegen in de puntenwedstrijd enkele ronden op kop van het peloton te hebben kunnen rijden.

Meer foto's en video op www.ssvlekenlinge.nl