Mooi turnwerk tijdens het Districtskampioenschap

CULEMBORG De turnsters van Sport Balans in de categorie D1 en D2 hebben zich zaterdag 4 juni in de hoogst haalbare finale van hun beste kant laten zien.

In wedstrijd 1 turnde Fieke Verweij, instap D1, een sterke wedstrijd. Vooral op balk heeft ze dit seizoen veel vooruitgang laten zien en behaalde hier ook een top-10-klassering. Het eindresultaat was een knappe 12de plaats. Julie Prosman, instap D2, begon wat onzeker op balk, maar herstelde zicht goed en turnde onder andere een super brugoefening en eindigde als 23ste.

De pupillen 1 D2 Bente van Wijngaarden, Lynn Schouten en Noéla Ninson turnden alle drie ijzersterk op brug. Bente en Noéla turnden hun beste balkoefening van het seizoen. Lynn turnde een super balkoefening, maar net voor het einde viel ze, waardoor een medaille uit het zicht was. Noéla had een foutje op vloer, waardoor ze zakte in het klassement. Bente turnde een stabiele wedstrijd, zonder grote fouten. Uiteindelijk werd Bente 7de, Lynn 8ste en Noéla 18de.

Dursun Nisa Ülker turnde in de andere baan in de categorie D1. Ze begon wat wiebelig op balk, maar heeft gestreden om haar oefening mooi uit te turnen. Op de andere toestellen turnde Dursun Nisa zeer stabiel. In een sterk deelnemersveld met minimale verschillen werd ze 11de.

Ise Meijer en Elisa Pels, pupillen 2 D1, zijn goed aan elkaar gewaagd. Ise mocht als allereerst haar balkoefening aan de jury laten zien en dat deed ze zeer goed. Op vloer turnde Ise zeer sterk, maar had een klein schoonheidsfoutje op het einde, waardoor een medaille net niet meer lukte. Elisa turnde opnieuw een super vloeroefening en ook op sprong deed ze goede zaken. Na een goede wedstrijd in een zeer sterk deelnemersveld, werden ze 12de en 14de.

In de laatste ronde turnden Nynke Broekmeulen, jeugd 1 D1 en Fiene van Straten jeugd 1 D2. Nynke liet zien dat ze dit jaar veel heeft geleerd. Ze werd zelfs 5de op vloer en balk en heeft haar seizoen met een 9de plaats mooi afgesloten. Fiene liet mooi turnwerk zien op drie toestellen, vooral haar sprong was een plaatje en stond mooi in het midden van het klassement. Helaas had ze een duur foutje op brug, waardoor ze wat punten verloor, goed voor een 26ste plaats.

Twee weken eerder turnde Vivre van Zoelen haar Regiofinale in instap D2. Zij turnde een goede wedstrijd met een plaatje van een vloeroefening, waar ze 5de werd. Een mooi 10de plaats was het resultaat.

De turnsters hebben hun seizoen mooi afgesloten en mogen zich nu gaan voorbereiden op volgend seizoen.