Nadia Brouwer vierde in finale om Zilveren Roskam

CULEMBORG In het ochtendprogramma op zaterdag wist Nadia Brouwer bij PSV de Roskam met haar Amigo al indruk te maken door haar sterke verrichting in de ZZ-Licht. Haar vosruin bewoog met veel afdruk en expressie met daarbij een stille aanleuning door de baan. De combinatie werd eerste met 221 punten. Met het oranje lint van zaterdag verdiende Nadia tevens een uitnodiging voor de finale om de Zilveren Roskam, die zondagavond in Kapel-Avezaath werd gehouden. Hierbij kwam een keur aan goede paarden in de baan, alle winnaars over twee dagen in de verschillende klassen. Van de vijftien deelnemende combinaties miste Nadia nipt het erepodium met een vierde plaats. De top vier lag qua scores dicht bij elkaar en een van de jury's plaatste haar zelfs als eerste. De amazone uit Culemborg doet met haar nakomeling van keurhengst Flemmingh al enige tijd mee aan een talententraining dressuur en krijgt dan les van Grand Prix-amazone Carolien Reverdink. Plaatsgenoot Roos Dikkerboom deed met haar pony mee aan de dressuurwedstrijd bij hippisch centrum De Lappenheide. In de Z2/DE liep Contessa's Baileys er lekker overheen en dat resulteerde in twee eerste prijzen en een winstpunt.

Aankomend weekend vindt voor het tweede jaar een waanzinnig 24-uurs spektakel plaats bij HSA Ravenswaaij met en rondom paarden. De organisatie heeft er weer mega veel zin in, iedereen is van harte welkom! Om mee te doen aan een wedstrijd, om te komen kijken naar mooie paardensport, om de diverse disciplines eens zelf uit te proberen of om gewoon te genieten van een hapje en drankje in een gezellige ambiance! Met activiteiten voor jong en oud! De toegang is gratis. 

KIKA kinderenkankervrij

Van alle inschrijfgelden gaat een gedeelte naar KIKA kinderkankervrij! Vorig jaar hebben we bijna €1000,- bijeengehaald. Dit jaar gaan we natuurlijk voor nog meer! Iedere deelnemer betaalt €2 meer per activiteit dan normaal en wij dragen per deelname €4 af aan KIKA. Dus zowel deelnemer als organisatie dragen €2 af aan KIKA! Tevens staat er een collectebus waarin veelal de juryvergoedingen, fooien etc. ook nog eens gedoneerd worden. 

Programma

22 december

18.00 uur Mennen Fun-marathon/vaardigheid

19.00 uur Mennen, probeer het zelf (kennismaken)

20.00 uur Disco-rijden (met begeleiding)

21.30 uur FNRS dressuur en vaardigheid (wedstrijd)

21.30 uur Gezelligheid in de bar met muziek en licht

23 december 

01.30 uur Pas de Deux (wedstrijd verkleed en op muziek)

03.00 uur KNHS dressuur BB t/m ZZL (wedstrijd)

08.00 uur Bixie dressuur (wedstrijd voor kids)

10.00 uur Guppy-les (les voor jonge kids)

11.30 uur KNHS springen bixie t/m ZZ (wedstrijd)

18.00 uur Tijd om te slapen....... 

Aanmelden voor KNHS wedstrijden via Mijn KNHS

Aanmelden overige via info@manegeravenswaaij.nl

Hippische agenda:

22 en 23 december: Night of the Horse, vierentwintiguurswedstrijd bij HSA Ravenswaaij, waaronder een ingelaste spring selectiewedstrijd; 23 december: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy en Friezenwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 28 december: Bixiewedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 6 en 7 januari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath