• B. Waroux

Nieuwjaarsreceptie Vriendenschaar met nieuws

CULEMBORG In een afgeladen kantine van Vriendenschaar afgelopen zondag de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats.


Voorzitter Huub van Oorschot begon zijn speech om alle leden en supporters een voorspoedig en sportief 2019 toe te wensen. Vervolgens informeerde hij dat de vereniging in 2019 een aantal belangrijke gebeurtenissen te wachten staat. Zoals het verduurzamen van het complex (ledverlichting), het vervangen in de komende zomer van twee kunstgrasvelden en het benoemen van een hoofd jeugdopleidingen. De meeste aandacht ging echter uit naar de kledingpresentatie en de aanstelling van de nieuwe trainer voor het eerste elftal.

Met ingang van dit nieuwe jaar stapt Vriendenschaar over naar het kledingmerk Jako. De kleding wordt geleverd door 100% Voetbal uit Veenendaal. Vriendenschaar heeft nu een zelf ontworpen shirt waarbij de leden  invloed hebben gehad op het uiteindelijke resultaat.  Op basis van de input van de leden zijn door Jako drie ontwerpen uitgewerkt waarop gestemd kon worden. De overgrote meerderheid van de leden heeft gekozen voor het traditionele shirt met de skyline van Culemborg op de achterkant. Voor het gebruik van de skyline is Vriendenschaar de historische vereniging Voet van Oudheusden zeer dankbaar dat zij hiervoor toestemming heeft gegeven.
Om de aanwezige leden en supporters alvast te laten zien hoe de kledinglijn eruit ziet, verzorgde een aantal spelers van het 1ste, G-team, MO19-1, JO16-1, JO14-1 en Vrouwen 1 een kledingpresentatie. De aanwezige sponsoren werden, met een mooie bos bloemen, nog eens extra bedankt.


TRAINER 1STE ELFTAL Vlak voor de winterstop  heeft trainer Jesse Donker laten weten dat hij als trainer bij Vriendenschaar zal vertrekken.  Reden hiervoor is dat hij zijn ambitie wil volgen, hetgeen betekent dat hij hogerop wil en zijn TC I diploma wil gaan halen.
De technische commissie van Vriendenschaar heeft snel gehandeld en Culemborger Dirk Jan in den Eng aangetrokken als trainer van het eerste elftal. Vorig seizoen speelde de Dirk Jan nog in het eerste elftal en besloot hij dat dat zijn laatste seizoen als voetballer zou zijn. Nu, na een jaartje rust, gaat hij vanaf het volgende seizoen als trainer van Vriendenschaar aan de slag.