• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Onverdiend verlies Vriendenschaar

CULEMBORG Vriendenschaar leed tegen de nummer twee op de ranglijst van de tweede klasse B West 1 SO Soest een onverdiende 2-3 nederlaag. De Culemborgers staan nu nog net in het linkerrijtje, maar de afstand tot de mindere ploegen is desalniettemin riant.

De Culemborgers waren vanaf het begin de betere ploeg. Eigenlijk had het de tegenstander in de zak. Dat leverde mooie kansen op, maar juist in de afronding liep het mis. Ook stonden paal en lat treffers in de weg. Geheel uit het niets kwamen de bezoekers kort voor rust tegen de verhouding in op 0-1.

Na rust eenzelfde spelbeeld, een beter Vriendenschaar. Lang bleven doelpunten uit. En toen er eindelijk een viel was dat opnieuw in het voordeel van Soest, 0-2 een kwartier voor tijd. Vriendenschaar gooide alle schroom van zich af. Binnen zestig tellen was de spanning dankzij een doelpunt van Joran Misbeek weer terug: 1-2. Doelman Mark van Ingen hield de thuisclub in de race door een gevaarlijk schot net over te tikken. Twee minuten voor tijd leek Vriendenschaar alsnog loon naar werken te krijgen. Lionel van Oorschot schoot de meer dan verdiende gelijkmaker in de touwen: 2-2.

In de extra tijd ging het toch nog mis. Soest maakte er onverwachts 2-3 van, waarna de wedstrijd meteen gespeeld was.