• John Verhagen
  • John Verhagen

'Bouwvakkers' trainen in Parijsche wateren

CULEMBORG Onder belangstelling van buurtbewoners en collega's dook een groep zwemmers afgelopen vrijdag het water in bij Wetering Eiland. Team Wonen Parijsch trainde hier voor de sponsor-zwemtocht Swim to Fight Cancer, zondag 15 september in Den Bosch.

door Simon Dijk

Het was geen toeval dat deze plek werd uitgekozen voor de zwemtraining. De zwemmers zijn als uitvoerder, voorman, ontwerpleider, projectmanager, ontwikkelaar en hoofduitvoerder betrokken bij de bouw van de woningen op Wetering Eiland en andere buurtjes in Parijsch. Als Team Wonen Parijsch hebben zij zich ingeschreven voor de sponsorzwemtocht waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Het doel is om € 5000 aan sponsorgeld binnen te halen. ,,Het is heel mooi als dit lukt, maar ik hoop dat we er overheen gaan", lacht hoofduitvoerder Mario Dekkers. Familie, vrienden, collega's en ook bewoners van Parijsch ondersteunen het zwemteam met donaties. Ook werkgever Heijmans is sponsor van deze zwemtocht, niet alleen door te helpen bij de organisatie, maar ook door de zwemteams die vanuit het bedrijf meedoen te ondersteunen via goede zwemtrainingen en donatie van het startgeld.

Het team neemt de zwemtocht Swim to fight Cancer serieus. ,,De afstand is de grootste uitdaging", vertelt Mario. ,,Twee kilometer door de Dieze in Den Bosch is toch wel een eindje, maar het gaat ons allemaal zeker lukken. We trainen al langer in het zwembad in Eindhoven en in het buitenwater "De IJzeren Man" in Vught. Dus de voorbereiding is prima." Dit oefenrondje ging in ieder geval gesmeerd.

Wie meer wil weten over Swim to fight Cancer, kijkt op: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/Heijmans-Wonen-Parijsch.