Paardensport: Dorette Z blijft foutloos

CULEMBORG In de regio kon afgelopen weekend zowel een parcours worden gesprongen als dressuur worden gereden. In de eerste discipline maakte zaterdag de Culemborgse Renee Gort goede sier. Zij startte bij hippisch centrum De Lingebrug in Zoelen in de klasse B met haar Dorette Z en eindigde na een foutloze eerste omloop en dito barrage mooi op de eerste plaats. Plaatsgenoot Roos Dikkerboom behaalde weliswaar enkele strafpunten in de parcoursen met haar Contessa's Baileys, maar werd toch twee keer eerste. De uit dezelfde stad afkomstige Nadia Brouwer bezocht zondag de selectiewedstrijd dressuur bij manege De Paardesprong in Neerijnen en legde hier beslag op het oranje lint met 231 punten op haar ijverige en meewerkende Amigo. De combinatie is ook al een paar keer gestart bij de Junioren.

Op dezelfde locatie verscheen Kimberlin van Dam in de baan. Met haar Ferrari liet ze een fijne Z1-proef zien en dat resulteerde in een tweede prijs en 219.5 punten. Deze combinatie start voor HSA Ravenswaaij. Op deze accommodatie vond op dezelfde dag een selectiewedstrijd dressuur voor ponycombinaties plaats. Iris den Hartog van De Lekzoomruiters legde na een fijne L2-proef beslag op de eerste plaats met haar pony Mystery. Het optreden van dit duo was goed voor 193 punten. Overigens waren paardencombinaties ook welkom op deze wedstrijd, maar niet voor selectie voor de indoorkampioenschappen. Anna Wezenberg deed er mee in de klasse B en werd een keer eerste met 191 in het zadel van de fijnlopende Tamelia. Deze combinatie verkeert in goede vorm, want recent wonnen ze ook een wedstrijd.

Hippische agenda: 11 november dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem en HC de Lingebrug in Zoelen; 11 en 12 november: dressuurwedstrijd bij HC de Lappenheide in Acquoy; 12 november: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.