Paardensport: Mystery weer beter

CULEMBORG Drie dressuurwedstrijden waren er afgelopen weekend in de regio. Vrijdagavond konden de ruiters starten tijdens de wedstrijd van HSA Ravenswaaij.

Een van de instructrices van deze hippische sportaccommodatie, Kimberlin van Dam deed zaterdag mee aan de overvolle selectiewedstrijd bij PSV de Roskam. In het zadel van Haute Couture liet zij twee hele fijne M1-proeven zien, die uitblonken door lossigheid in beweging en een fijne aanleuning. Het optreden van de combinatie was goed voor twee eerste prijzen en 201.5 en 197 punten. Eenzelfde resultaat in dezelfde klasse en op dezelfde locatie, maar dan met een pony was er voor de Culemborgse, Iris den Hartog. Iris heeft met haar Mystery al de nodige prijzen gewonnen, maar moest onlangs even een pas op de plaats maken, want haar pony tobde met ernstige gebitsproblemen. Inmiddels zijn deze weer helemaal opgelost en liep Mystery als vanouds superfijn door beide proeven. De score bedroeg 192 en 190 punten.

Een dag later vond een door De Malsnaruiters georganiseerde wedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil plaats. Ook hier werd goed gepresteerd. Onder meer door Roos Dikkerboom die in het zadel van Winstone een tweede prijs behaalde in de klasse Z2 met een percentage van 62.35. De Culemborgse was tot voor kort nog succesvol met pony Contessa's Baileys, in zowel het Z-springen als de Z2-dressuur. De al hoog geklasseerde Winstone van Gertrude van de Berg kwam precies op tijd op het pad van Roos. Zij mocht met hem meteen in de klasse Z2 starten en lijkt voor de overstap van pony naar paard een prima leerpaard gevonden te hebben. Plaatsgenoot Reiza Peterse verscheen op dezelfde locatie in de baan met Verona en zette met een percentage van 61.0 de rubriek ZZ-Licht op naam. Deze combinatie traint thuis al volop voor de overstap naar de ZZ-Zwaar