Paardensport: Roos Dikkerboom springt naar oranje

CULEMBORG Vanwege de slechte weersomstandigheden werden voor zondag de dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en de selectie springwedstrijd bij HC de Lingebrug afgelast. Op zaterdag kon er in Zoelen nog wel worden gesprongen voor selectie. Op dat moment was de weersgesteldheid nog goed. De startlijst was overvol en er werd goed gepresteerd. Roos Dikkerboom deed mee in de klasse Z/DE met Contessa's Baileys. De Culemborgse amazone stuurde haar valkkleurige merrie foutloos door de eerste omloop. In de barrage liep Baileys wel tegen vier strafpunten aan, maar dat weerhield het duo niet van de eerste plaats. Roos en haar kruising Connemara zijn naast Z-springen ook succesvol in de Z2-dressuur. Plaatsgenoot Ankie de Leeuw deed mee aan dezelfde wedstrijd. Zij startte in de klasse L met haar Harley's Adventure. In het eerste parcours liep dit duo tegen de nodige strafpunten aan. Het tweede parcours verliep veel beter, met nul fouten in een zeer snelle tijd, en leverde een eerste prijs op als resultaat.

Hippische agenda: 15 december: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 15 december: veteranenwedstrijd dressuur bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 16 en 17 december: dressuurwedstrijd om de Zilveren Roskam

bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 22 en 23 december: Night of the Horse, vierentwintiguurswedstrijd bij HSA Ravenswaaij, waaronder een ingelaste spring selectiewedstrijd; 23 december: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy en Friezenwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen.