Pearl weer oppermachtig

Pearl van de Feoramore is een bekende naam in de regio. Deze Haflinger verscheen afgelopen zomer in de wedstrijdring tijdens het EK Haflingers in het Oostenrijkse Stadl Paura.

Haar amazone, de Culemborgse Karin ´t Hardt deed toen mee aan een FEI-dressuurproef op Z1-niveau en werd daarin mooi vierde van de achtenveertig deelnemers. Om vervolgens ook te starten in de rubriek kür op muziek. Hierin werd het duo fraai tweede. Zondag kon Karin met haar blonde merrie wat dichterbij terecht voor een dressuurwedstrijd. Bij de hippische sportaccommodatie Ravenswaaij verscheen ze in de ring, ditmaal in de klasse Z2, en werd hierin een keer eerste en tweede met 208.5 en 207.5 punten. De beide voor de HSA uitkomende Sabine Bunschoten en Amber Peereboom domineerden hun klassen, respectievelijk met Chocolate de B/DE met 183.5 en 182.5 punten en op Dubble You W de klasse L1 met 189 en 182 punten.

De voorbereidingen zijn nog in volle gang, maar 6 oktober organiseert rijvereniging De Malsnaruiters voor de derde keer op rij een officiële samengestelde wedstrijd ofwel Eventing op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Eventing is paardrijden in meervoud, waarbij controle, vertrouwen, uithoudingsvermogen en een flinke dosis moed van mens en pony of paard wordt gevraagd! Een eventingwedstrijd bestaat uit de onderdelen: dressuur, springen en cross. Deelnemende combinaties leggen eerst een dressuurproef af, daarna springen ze een eenvoudig parcours. Als zij voor deze beide onderdelen voldoende punten hebben gehaald, volgt het derde en tevens, laatste onderdeel: de cross. De cross voert langs een vooraf bepaalde route door het terrein. Daarin bevinden zich diverse natuurlijke hindernissen, waaronder wallen, een waterpartij, boomstammen en greppels. Natuurlijk is op deze dag publiek van harte welkom. Wandelen door het crossparcours is de ideale manier om kennis te maken met deze prachtige sport, die in principe op laag niveau geschikt is voor bijna ieder paard. Immers rennen door bos en velden en het springen van natuurlijke hindernissen past bij de natuur van een paard. Om overal van op de hoogte te blijven, kun je op de FB-pagina van de vereniging kijken: https://www.facebook.com/malsnaruiters

Op 6 oktober nog niet genoeg paarden en pony's gezien tijdens de samengestelde wedstrijd in Beesd of de dressuurwedstrijd in Ommeren? Dan kun je 's avonds nog een kijkje gaan nemen bij de Elite Dressage Pony Sales bij Stal Vink in Zoelen. Deze veiling is het logische vervolg op de succesvolle eerste editie van vorig jaar. Tussen de 20 en 30 talentvolle pony's van verschillende leeftijden en niveaus zullen vanaf 19.00 uur onder hamer komen.  Toeschouwers zijn van harte welkom en de toegang is gratis.

Hippische agenda:
5 oktober: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 6 oktober: Eventing Mariënwaerdt in Beesd en Elite Dressage Ponysales bij Stal Vink in Zoelen en dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 7 oktober: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem; 13 oktober: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy en Hippisch Centrum De Lingebrug; 14 okober: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.