• De toernooiwinnaars in roze Koning Willem Alexanderschool C en in paars De Palster.

  Theo van Dam
 • De toernooiwinnaars in roze Koning Willem Alexanderschool C en in paars De Palster.

  Theo van Dam
 • De penalty's moesten de beslissing brengen.

  Theo van Dam
 • Vreugde bij de scholen na de panelty's.

  Theo van Dam
 • Vreugde bij de scholen na de panelty's.

  Theo van Dam

Penaties beslissen klassering in schoolvoetbaltoernooi

CULEMBORG Dat het een spannend toernooi zou worden het schoolvoetbaltoernooi, dat bij Vriendenschaar werd gespeeld, bleek al bij de voorrondes.

De 23 ploegen, verdeeld in prestatie- en recreatieklasse, wilden hun wedstrijden niet verliezen. In de recreatieklasse speelden 15 ploegen en in de prestatieklasse 8 teams. Zij speelden allen hun wedstrijden met veel inzet. Aan het eind van de dag moesten beslissingswedstrijden worden gespeeld voor de begeerde finalewedstrijden. Zij eindigden bijna allemaal in gelijke spelen, zodat penalty's de beslissing moesten brengen. Ieder team nam drie penalty's, twee door een jongen en één door een meisje. Soms moesten er meer genomen worden. Uiteindelijk werden de finalisten toch bekend.

In de recreatieklasse speelden de Koning Willem Alxenderschool A tegen hun schoolgenoten C. Hier werd geen doelpunt gescoord en moesten dus ook penalty's de beslissing brengen. Het was het C-team van de Koning Willem Alexanderschool die ze het beste nam.

Bij de prestatieklasse was het immer dito tussen de Palster A en Oranje Nassauschool Parijsch. Beiden kregen een mooie kans om de wedstrijd in speeltijd te beslissen, maar van beide scholen wisten de keepers dit te verhinderen en moesten hier ook penalty's de beslissing brengen.

Het was uiteindelijk de Palster A die algeheel toernooiwinnaar werd en zich plaatste voor het schoolvoetbaltoernooi van de KNVB.

De taak voor de prijzen uit te reiken was bij Huub van Oorschot, die de hele dag toernooileider was.

De eerste vier kregen een mooie beker en medailles voor de spelers.

In de recreatieklasse won dus Koning Willem Alexanderschool C, met als tweede het A-team, terwijl de derde plaats ging naar Montessorischool B en als vierde Oranje Nassauschool Molenzicht.

De prestatieklasse werd gewonnen door de Palster, die dus aan het grote landelijke schooltoernooi mag deelnemen. De tweede plaats ging naar Oranje Nassauschool Parijsch A, 3e Het Praathuis A en vierde werd Oranje Nassauschool Parijsch B.