Rien van der Schaft komt naar Culemborg

Op vrijdag 30 maart komt Rien van der Schaft een clinic geven in Culemborg. Deze pur sang-paardenman is al decennialang bekend in de Nederlandse en internationale dressuurwereld. Rien van der Schaft werd op 1 januari 2017 aangesteld als bondscoach Dressuur Senioren. Hij volgde hiermee Johan Rockx op, die bondscoach was ten tijde van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Rien begeleidt het Nederlandse A-kader nu richting OS 2020 in Tokio.

Samen met zijn vrouw Inge en dochter Romy runt Van der Schaft de trainings-en africhtingsstal 'Stal Sprengenhorst" in Wenum-Wiesel, alwaar zij dagelijks hun eigen paarden en paarden van eigenaren trainen. Rien was in het verleden instructeur voor de KNHS/ORUN-instructeursopleidingen in Ermelo en is lid van het KNHS-trainersplatform. Hij staat in het lesgeven bekend om zijn streven naar harmonie tussen paard en ruiter op welk niveau dan ook. Onnodig te zeggen, dat deze clinic heel leerzaam zal zijn voor alle paarden- en ponyliefhebbers in deze regio. Tussen 14:00 en 20:00 uur zullen 16 combinaties een les van deze bondscoach krijgen. Toeschouwers kunnen een toegangskaart kopen voor het luttele bedrag van €7.50 en krijgen koffie of thee erbij. Voor meer informatie tripalonculemborg@gmail.com Komt allen! Het adres is Pensionstal El Caballo Pasa, Oudaseweg 5, 4102 NS Culemborg.

Hippische agenda: 25 en 30 maart: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 30 maart: dressuurclinic Rien van de Schaf bij pensionstal El Caballo Pasa in Culemborg; 24 en 25 maart: dressuurwedstrijd bij HC De Lappenheide in Acquoy; 24 en 28 maart: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen; 1 april: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 2 april: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen; 7 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 8 april: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.