Sterke comeback Ankie de Leeuw

CULEMBORG Ankie de Leeuw maakte zaterdag na een afwezigheid van ruim zeven maanden haar comeback in de wedstrijdring. De Culemborgse amazone ging hiervoor naar Hagestein. Ze heeft haar ponytijd definitief achter zich gelaten en startte met haar nieuwe paard Harley's Adventure in de klasse B. Het optreden van dit kersverse duo was meteen goed voor een eerste en tweede prijs met 191 en 181 punten.

Het wedstrijdweekend begon voor een aantal ruiters vrijdagavond al, bij Manege Ravenswaaij. Peggy Kuyvenhoven runt samen met echtgenoot Floris Brink deze grote manege. Tussendoor vindt ze zelf ook nog af en toe tijd om te starten in de dressuurbaan. Deze keer was het niet voor niets, want in het zadel van Ravenswaaij's L.A. pakte ze een eerste en tweede prijs, alsmede een winstpunt in de klasse Z1. Roos Dikkerboom reed in dezelfde klasse, maar zij ging voor haar verichting naar de wedstrijd van rijvereniging de Bergakkerruiters in Deil. Met pony Contessa's Baileys liet ze een nette proef zien en werd daarmee eerste met 205 punten.

Hippische agenda:

21 oktober: Bixiewedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath, aanvang 8.00 uur tot 18.00 uur; 24 oktober: dressuurwedstrijd bij De Kooihoeve in Rhenoy; 25 oktober en 1 november: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 25 en 30 oktober: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 31 oktober: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen.