• Foto: Ab Donker

Tien man Vriendenschaar winnen

Rijk Dersjant

@RijkDersjant

CULEMBORG CVV Vriendenschaar heeft na de 7 - 1-overwinning in eigen huis tegen Hooglanderveen ook de eerste uitwedstrijd van de competitie gewonnen. Op bezoek bij HDS uit Leersum was Vriendenschaar - ondanks een rode kaart voor Farid Bouzbib - met 0 - 3 te sterk.

Vriendenschaar is er afgelopen zomer flink op vooruit gegaan. Met de komst van spitsen Joshua Cohen en Abid el Idrissi heeft trainer Harry Buur in zijn elftal nu beschikking over een flink scorend vermogen. Tekenend is dat Vriendenschaar vorig jaar nog met 2 - 0 verloor bij HDS.

Vriendenschaar kwam voor rust op 0 - 1 door een goal van Servanio Martina, die het eindstation was van een mooie aanval. In de tweede helft kwam Vriendenschaar met tien man te staan toen Farid Bouzbib na een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg. Het deerde de Culemborgers niet. Via Abid el Idrissi en Joshua Cohen werd het zelfs 0 - 3.

Volgende week speelt Vriendenschaar op bezoek bij Aurora uit Werkhoven, dat op een gedeelde laatste plaats staat. Vriendenschaar staat zelf op basis van doelsaldo bovenaan.