• Theo van Dam

Tiental Vriendenschaar knokt zich naar overwinning

CULEMBORG Derdeklasser CVV Vriendenschaar staat bovenaan in de competitie. De Culemborgers leken op bezoek bij het laaggeklasseerde ONA'53 uit Wageningen lang punten te verspelen, maar vlak voor tijd kwam het toch nog goed voor Vriendenschaar. Het team van trainer Harry Buur won ondanks een rode kaart met 2-4.

Vriendenschaar begon niet goed aan de wedstrijd en ONA maakte hier gebruik van. Al na acht minuten kwam de thuisploeg op voorsprong uit een corner. Vriendenschaar herstelde zich echter goed. Bauke Bakker kopte Vriendenschaar op gelijke hoogte, waarna Joshua Cohen op aangeven van Farid Bouzbib de 1-2 scoorde. ONA kwam via een penalty op 2-2. In de slotfase van de wedstrijd wist Vriendenschaar de wedstrijd toch te winnen. Joshua Cohen scoorde uit een penalty en middenvelder Michael Soepnel bepaalde de eindstand na een counter op 2-4. Vriendenschaar stond op dat moment nog maar met tien man. De scheidsrechter had Mitchel van Dalen met een rode kaart van het veld gestuurd.

Volgend weekend speelt Vriendenschaar tegen APWC uit Amersfoort, dat vierde staat. Vriendenschaar staat samen met Houten op een gedeelde eerste plaats.