• Gispen Duo 2 - vlnr: Mario Lenting, Laurens t Hardt, André de Beus, Jeroen van den Berg en John van Tuyl

    Gispen

TTV Gispen huldigt voorjaarskampioenen

CULEMBORG De voorjaarscompetitie heeft tafeltennisvereniging Gispen een tweetal kampioenschappen opgeleverd. Gispen 2, uitkomend in de 2e klasse van de duo-competitie, en Gispen 6, kampioen in de 3e klasse voor reguliere teams, waren de gelukkigen die door het bestuur werden gehuldigd.

Gispen Duo 2 (zie foto) eindigde de competitie met drie punten meer dan de nummer twee. Het team mag volgend jaar 1e klasse gaan spelen. Het winstpercentage van Jeroen van den Berg (88%) was goed voor de eerste plek in het individuele klassement. Twee spelers hadden percentages van rond de 60: Laurens t Hardt (63%) en Mario Lenting (60%). André de Beus en John van Tuyl wonnen allebei de helft van hun wedstrijden.

In de poule van Gispen 6 leek het lange tijd spannend te blijven, maar uiteindelijk finishte het team met een straatlengte voorsprong (14 punten) op nummer twee WIK. Deze nummer twee werd ook in beide directe confrontaties overtuigend aan de kant gezet: 7-3 en 6-4. Bart Marinussen eindigde op de derde plaats van het individuele klassement met een winstpercentage van 83. De scores van Henk Rabbers (79%) en Maurice Bovens (76%) zaten daar vlak achter. Jos Voss wist 67% van zijn partijtjes te winnen. Gispen 6 gaat komend seizoen in de 3e klasse ballen.

'Bijna' telt natuurlijk niet in de (top)sport, maar Gispen had bijna nog twee extra kampioenen gehad. Gispen Duo 1 (Joop Dokman, Gerard Schook, Michel Cost) eindigde met een gelijk aantal punten als concurrent SVE. Ook het onderling resultaat was gelijk, waardoor de onderlinge games de doorslag moesten geven. Hierbij kwam het team enkele games tekort. Gispen 8 "onder aanvoering van John Schippers" hield de competitie tot de laatste dag spannend, maar kwam op de eindstreep net wat punten te kort. Beide teams gaan de komende competitie weer een gooi doen naar de kampioensschaal.