VC Shot dames 1 knokkend ten onder

CULEMBORG Afgelopen zaterdag was de eerste thuisspeeldag van het nieuwe volleybalseizoen waardoor Sporthal Interwey weer Shot-blauw kleurde van alle volleyballers. Dames 1 ontving AVV Keistad uit Amersfoort, een team waar in het begin van de voorbereiding helaas al van werd verloren. Enkele weken later kan alles echter anders zijn en met goede moed gingen de dames de wedstrijd in.

Met een nieuwe coach en een aantal nieuwe gezichten in het eerste is het even wennen en zoeken naar de juiste balans. De eerste set werd goed begonnen en de punten liepen gelijk op. Echter op een achterstand van 7-11 moest coach Michel Plass ingrijpen en enkele wissels doorvoeren. Helaas mocht dit niet baten en de eerste set werd verloren met 15-25.

De tweede set vertoonde hetzelfde beeld als de eerste set en al gauw stond Shot op een achterstand van 6 punten. Ook deze set leek gemakkelijk naar de Amersfoortse bezoeksters te gaan, maar Shot toonde ware veerkracht. Met een gelijke stand van 20-20 moesten de big points gespeeld worden, maar toch trok AVV Keistad aan het langste eind met 20-25.

Het goede spel in de tweede set werd in de derde set toch beloond. Shot stond de hele set op voorsprong en heeft deze set dan ook niet meer uit handen gegeven. De vierde set moest ook gewonnen worden door de dames om nog in aanmerking te komen voor de winst. Helaas lukte in de vierde set niet meer wat in de derde set wel lukte en al gauw keek Shot tegen een achterstand van 11 punten aan. Langzaam kwam Shot wel een aantal punten terug maar de achterstand bleef groot. Op een stand van 16-24 kwam Diana Andric aan service. Met niets meer te verliezen lukte alles bij de Culemborgse dames en punt voor punt naderden ze de 24 punten van AVV Keistad. Met het publiek er vol achter, 2 time-outs van de tegenstander, Andric die goed bleef serveren en alle vechtlust die er opgebracht kon worden werd het 23-24. Het mocht helaas niet zo zijn, op het laatste setpunt en dus matchpoint wist AVV Keistad toch het punt te maken en de wedstrijd met 1-3 te winnen.