• Theo van Dam - Culemborg

Veerkrachtig Vriendenschaar verslaat koploper Houten

CULEMBORG CVV Vriendenschaar heeft het eigen publiek op een voetbalshow getrakteerd. De Culemborgers leken tien minuten voor het einde van de wedstrijd met Houten verslagen doordat de bezoekers net op een 1-3 voorsprong waren gekomen. Het elftal van trainer Harry Buur knokte zich echter op wilskracht terug in de wedstrijd en won zelfs nog in blessuretijd door een doelpunt van invaller Joram Misbeek. Het werd 4-3.

Rijk Dersjant

,,De jongens hebben vandaag een geweldige mentaliteit laten zien", sprak trainer Harry Buur na afloop vol trots over zijn ploeg. Zijn ploeg was net van het veld gestapt na een zenuwslopende slotfase waarin Vriendenschaar tegenstander Houten op instelling had afgetroefd.

Diezelfde instelling was niet alleen aanwezig aan het einde van de wedstrijd. Vriendenschaar begon zeer fel aan het duel en liet merken niet bang te zijn voor Houten, dat al geruime tijd op de eerste plaats in de derde klasse D staat. Sterker nog, het was Vriendenschaar dat de beste kansen kreeg. Middenvelder Servanio Martina en aanvaller Joshua Cohen kregen goede kansen om de score te openen, maar het tweetal was te slordig in de afronding. Aan de andere kant moest Vriendenschaar-doelman Mark van Ingen handelend optreden toen een speler van Houten van dichtbij leek te gaan scoren. Vlak voor rust viel de verdiende 1-0. Middenvelder Michael Soepnel stuurde verdediger Martijn Wuite met een mooie pass weg. Wuite bleef kalm voor de goal en rondde met een subtiele boogbal af.

De bezoekers beten echter van zich af in de tweede helft. De Houtenaren voerden de druk op en lieten Mark van Ingen al snel kansloos na een mooie aanval. Kort daarna vielen de tweede en derde treffer voor Houten. Eerst kopte een aanvaller een strakke voorzet bekeken in de rechterhoek, waarna Houten via een penalty de voorsprong verder opvoerde. Vriendenschaar liet het er niet bij zitten. Tien minuten voor tijd vond linksachter Sonny van Kranenburg spits Abid el Idrissi, die voor open doel binnenschoot. Twee minuten voor het eind van de reguliere speeltijd schoot verdediger Niek Amelink Vriendenschaar uit een corner langszij, waarna invaller Joram Misbeek in blessuretijd met de 4-3 het feest completeerde. Zijn schot caramboleerde na een goede aanval in het doel van Houten.

Harry Buur was na afloop zeer tevreden. ,,We hebben bijna alleen nog maar tegen ploegen gespeeld die hoog op de ranglijst staan. We doen het gewoon goed. Vooral op mentaal gebied hebben we de afgelopen tijd veel stappen gemaakt. Daar is deze overwinning het resultaat van." Buur wil nog niet teveel kwijt over de rest van de competitie. ,,We zitten nu in een flow en dat willen we graag vasthouden. We zien dan vanzelf wel waar we staan."

Volgend weekend is Vriendenschaar vrij. De week daarna gaan de Culemborgers op bezoek bij HDS uit Leersum, dat voorlaatste staat. Vriendenschaar staat zelf op de vierde plek met twee punten achterstand op Houten, dat nog steeds koploper is.