• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Verliezend Vriendenschaar naar finale nacompetitie

CULEMBORG CVV Vriendenschaar maakt nog altijd kans op een plek in de tweede klasse. De Culemborgers verloren weliswaar in eigen huis met 0-1 van OSV uit Oostzaan, maar door de eerdere 1-4-overwinning op bezoek bij OSV is Vriendenschaar door naar de volgende ronde. Daarin neemt Vriendenschaar het in een tweeluik op tegen tweedeklasser Abcoude.

De wedstrijd leek op voorhand al gespeeld. OSV moest met drie doelpunten verschil winnen van Vriendenschaar om door te gaan en dat leek na de 1-4 nederlaag van vorige week zeer onwaarschijnlijk. Vriendenschaar was ook in eigen huis de betere partij, maar slaagde er niet in een van de vele kansen om te zetten in een goal. OSV kwam vlak na rust plots op voorsprong. Vriendenschaar liet de ploeg uit Oostzaan niet dichterbij komen dan dat. Aan het eind van de wedstrijd werden na een opstootje Vriendenschaar-spelers Karim el Karicha en Fabian van der Wel nog weggestuurd met rood.

Vriendenschaar speelt in de finale van de nacompetitie tegen tweedeklasser Abcoude. Abcoude rekende in de nacompetitie af met Saestum, een ploeg waar Vriendenschaar het in de competitie bijzonder lastig mee had.